So step out into the valley

Deze blog is geschreven door ps Arnaud Jochem.

En dan sta je in eens op de plek waar David, Worship-Baas ten top, zijn epische overwinning boekte op Goliath. Hij staat daar oog in ook met alles wat er uit een mens kan voortkomen. Goliath is beeld van menselijk denken, menselijke kracht, menselijk redeneren en menselijk spreken. Een echte oordeelsreus die bestaat uit veel vlees, zeg maar. David mocht de strijd aangaan met deze reus. Mocht… want Saul gaf hem toestemming. Afgelopen week vroeg iemand mij: “Waarom nam Saul zo’n groot risico? Als David zou verliezen was het hele volk verslagen!” Maar… Saul nam geen risico. Saul zag iets in David.

Wist jij dat Saul David al kende voor het verhaal van deze ‘battle’ in de vallei van Elah? David kwam met brood en kaas uit Bethlehem, hij was daar even omdat Saul niet in z’n paleis was. Want… tadaaaa… David was al in dienst bij Saul. Voordat de strijd met de Filistijnen plaatsvindt strijd Saul met boze geesten die hem lastig vallen. Dat is het moment dat David al wordt gevonden. Hier wordt gezien dat als hij aanbidt, het levenslicht aangaat en de duisternis er vandoor gaat. David wás al gezalfd lang voordat hij zijn ‘positie’ in het leger kreeg. David had al geleerd dichtbij zijn Hemelse Vader te leven en Hem te ontmoeten in de velden van Efrata (wat betekent: dubbele zegen). Daar versloeg hij de dreiging (het vlees, het oordeel) van leeuwen en beren die zijn kudde schapen bedreigde. Daar gooide hij met zijn slinger, maar nog veel meer… daar zong David het uit naar Zijn God.

De HEER is mijn Herder, het ontbreekt mij aan NIETS! Met Hem ben ik sterk… Met Hem leef ik in overwinning.

Diep in zijn hart was de verbinding met Zijn God onwankelbaar geworden. Aanbidding had de grond van zijn hart geploegd en zijn levensboom was ondertussen verankerd met diepe wortels! David had ontdekt: met Zijn Naam op mijn lippen is niets te sterk en moet alles buigen. Elk oordeel moet wijken voor de naam van Jezus, de naam van Jahweh!

In de vallei van de strijd begint David niet met de slinger, maar spreekt hij uit wat hij gelooft over Zijn God. Pure aanbidding baant de weg om te komen tot het punt dat de reus geveld wordt… niet door eigen kracht, maar door de Geest van genade (5 steentjes gladgeslepen door het Woord).

En dan… dan slingert hij vol vertrouwen op Zijn God. Er staat dat David de reus versloeg zonder de kracht van het zwaard.

Aanbidders van Jezus: stap zondag het podium weer op met alles wat jij in jouw kleur van Vader hebt ontvangen en slinger het de atmosfeer in! Alles wat niet in lijn is met wat Jezus wil voor jou en de mensen die je mag dienen zal moeten wijken!

Jouw deel? Geef je in vertrouwen over aan hem! Gooi met wat je hebt… het is meer dan genoeg! Hij vult aan met genade… Hij tilt mij op in Zijn liefde (zie foto)

2 Petrus 1 : 2
Genade en vrede worde u vermenigvuldigd door de kennis van God en van Jezus, onze Heer! 

Vertrouwen: David zei tegen Saul: ‘We hoeven om die Filistijn toch niet de moed te verliezen, heer. Ik zal met hem het gevecht aangaan.’ 

Boldness: Jij daagt me uit met je zwaard en je lans en je kromzwaard,’ antwoordde David, ‘maar ik daag jou uit in de naam van de HEER van de hemelse machten, de God van de gelederen van Israël, die jij hebt beschimpt. (uit 1 Samuel 17)