Een normale dag uit het leven van een aanbidder

Deze blog is geschreven door ps Arnaud Jochem.

De zon wierp een zacht licht over de heuvels van Judea. Daar stond ik dan… november 2017. Een groep vrienden van Jong en Vrij om mij heen. Mijn ogen waren na de woorden van ps Marcel over ‘verandering’ vooral in ‘staar-modus’ geraakt. In de verte zag ik Jeruzalem. Slik… (als je me een beetje kent weet je wat ik bedoel). De woorden van ps Marcel waren als levenslicht mijn denken binnengevlogen. Gehoord hád ik het! Jezus had gesproken. Tijd voor diepte. Hij en ik! Reality check! Jezus timing was zoals altijd weer eens perfect, maar als mens heb je altijd een eigen keuze. Controle aan hem laten… of zelf denken dat ik het wel zou kunnen ‘verwerken’. Mijn verlangen was ‘vol effect’ van Zijn Woorden, Liefde en Hart voor mij!

Het ‘amen’ klonk terwijl ps Marcel weg stapte achter een stenen tafel boven op de Kiryat Yearim. Onze vriend Roel had zijn gitaar al lang in handen en begon te spelen.

“You put Your Love on the line”. “How true, yes He did! My Saviour gave His all to save me into His fullness”.

Terwijl mijn ogen zich langzaam vulde met genade-vocht :) hoorde ik mijn stem aanhaken aan wat de groep begon te zingen.

“With Hands held high Lord I give my Life. Knowing I’m found in Christ. In Your love forever”.

De diepte in mij riep het uit naar Hem die tot de diepste diepten is gegaan om jou en mij te redden. Ik stond het toe… Ik aanbad als een ‘jekko’. Ik gaf me aan Hem over. Vol vertrouwen op Zijn werk, Zijn Hand in mijn diepte! Vlak voor mijn voeten werd stof langzaam modder… spoelde Jezus met Zijn overvloed van genade terwijl mijn ogen simpel en alleen gericht waren op Hem, zijn Liefde. De bridge tilde mij van binnen omhoog en de stabiliteit van Zijn gerechtigheid deed z’n verbluffende werk!

“To the One Who has rescued my soul, to the One Who has welcomed me home”.

En… ik zong. Ja! Zingen zal ik! Hem aanbidden vanuit het diepst van mijn wezen… Forever!

 Psalm 42 : 6 – 8

O my God, my soul is cast down within me;
Therefore I will remember You from the land of the Jordan,
And from the heights of Hermon,
From the Hill Mizar.
Deep calls unto deep at the noise of Your waterfalls;
All Your waves and billows have gone over me.
The LORD will command His lovingkindness in the daytime,
And in the night His song shall be with me—
A prayer to the God of my life.