Embrace His power and glory


Psalm 63:2-5 (TPT)

I’m energized every time I enter your heavenly sanctuary
to seek more of your power and drink in more of your glory.
For your tender mercies mean more to me than life itself.
How I love and praise you, God!


In de aanwezigheid van God kan niets blijven zoals het was tot nu toe. De aanwezigheid van de Heer heeft impact op alles. Gewoon Zijn aanwezigheid alleen al!

Koning David beschrijft in Psalm 63 hoe hij helemaal opgericht en verfrist wordt, elke keer wanneer Hij in Gods ruimte binnenstapt. Daar ziet Hij de glorie en majesteit van God en dat heeft diepe impact op zijn lijf, zijn fysieke toestand dus, en op zijn ziel. Hij speurt ernaar, drinkt het in en omarmt het stevig, dat stel ik me erbij voor. Hij ziet de Heer en opent zijn hart voor de overvloed van God.

Oké, hoe stapt hij die ruimte binnen dan? ‘How I love and praise You, God!’ Zodra jij je mond opent om God te aanbidden, Zijn waarde en waardigheid te benoemen, bezingen, uitroepen, dan stap je de ‘heavenly sanctuary’ in. Dat is de plek waar jouw geest 1 met Gods Geest is. Je geest is daar dus altijd. Met je bewustzijn, en lijf en ziel, mag je daar bewust instappen. Door je mond te openen. Zijn kracht en glorie zijn beschikbaar voor ons. Het is bedoeld om ons leven binnen te stromen.

Jesaja 60 beschrijft het nieuwe leven als de stad van de Heer, waarin rijkdom en overvloed is. Waar je je nooit meer bang of verlaten hoeft te voelen. Alles wat je nodig hebt, is er. De luister van de Heer schijnt daar op jou, de hele tijd! De muren heten Redding. En de poorten heten ‘Praise’. En die poorten zullen nooit meer gesloten zijn. Door die poorten worden rijkdommen van vreemde volken binnen gevoerd, samen met hun koningen. Alles wat ooit toebehoorde aan het volk van God, aan de kinderen van God, zal weer teruggevoerd worden, hersteld, in bezit genomen. De koningen die dachten jouw leven te kunnen beheersen, zijn verslagen door God en jij bent nu in Christus degene die over hen heerst. Angsten, verslavingen, depressie, tekort, ziekte, minderwaardigheid; ze hebben geen macht en kracht meer. Ze worden verslonden door de poort van aanbidding en de muren van Redding zijn bestand tegen iedere aanval.

Jouw mond is een poort van Praise. Spreek en zing de waarheid over God, de waarheid over wie jij bent in Christus, de waarheid over jouw leven. Omarm Hem en omarm Zijn waarheid. Naar binnen slepen, die handel :)