Embrace His heart and vision

Wanneer we Jezus aanbidden, krijgen we meer zicht op Zijn wezen, Zijn hart, Zijn liefde, kracht en schoonheid. Ja, toch?

Als ik soms ontzettend tegen iets opzie en ik het gevoel heb dat ik me het liefst wil verstoppen, dan draai ik me om (soms zelfs fysiek, maar vooral van binnen), weg van dat wat me tegenstaat.

Dan zoek ik in mijn herinneringen naar de momenten dat Jezus er was, juist in rottige momenten. Dan zoek ik naar woorden om te zeggen dat ik Jezus nodig heb. Dat mijn hart naar Hem verlangt, dat mijn ziel een redbulletje nodig heeft. Mijn hart krijgt een andere kijkrichting; ik zie mijn Heer en trouwe Vriend. Ik ZIE alleen Wie Hij is en wat Hij voor mij heeft gedaan. Zo allesomvattend en onvoorwaardelijk. Iedere situatie is ‘gedekt’ als Jezus er is.

Dan zie ik de glorie van de Heer, zoals in het Nieuwe Testament beschreven door Paulus. Maar wacht even… bij het zien van Zijn glorie komt er iets in beweging. Verandert er daadwerkelijk iets in mij. Dat lijkt tenminste de bedoeling te zijn…

2 Kor. 3:18 (Ampl)

And we all, with unveiled face, continually seeing as in a mirror the glory of the Lord, are progressively being transformed into His image from [one degree of] glory to [even more] glory, which comes from the Lord, [who is] the Spirit.

Ja, wanneer ik Jezus aanbid, zie ik Zijn glorie.

En als ik in die aanbidding met mijn geopende hart God omarm, dan stroomt Zijn glorie in en door mij heen. En dan blijft niets wat het was.

Exalt Him, dat is helder. Ik kijk naar Jezus, ik uit mijn liefde en ontzag voor God.

Embrace Him, lijkt simpel maar vraagt geloof en verwachting. Als ik God omarm, dan ontvang en ervaar ik niet alleen Zijn liefde voor mij, maar dan omarm ik ook Zijn zicht, Zijn visie op mij, Zijn geloof in mij, Zijn hoop voor mij, Zijn onvoorwaardelijke en zeer vasthoudende overtuiging dat ik in Hem glorieus ben, in toenemende mate ;-)

We go from glory to glory. Just exalt and embrace Him!