In Hís righteousness

Nog even over het thema van de worshipnight op 12 oktober… Exalt and Embrace Him.

And He wil exalt and honor you

 
Het blijft een beetje een dingetje. In het Engels zeggen ze zo mooi: ‘I can’t wrap my head around it’. Hoe kan het, dat als Jezus mij verhoogt en eert, dat daar dan ook maar iets goeds uit voortkomt? (Zelfkennis is een deugd, hè ;-) )

Wat aan mij is er eerbaar en te verhogen? Dat is eigenlijk de juiste vraag.

Toen ik vorige week in de Psalmen rondsnuffelde, op zoek naar een heerlijke ‘Ik verhoog U, Heer’-psalm, kwam ik terecht in Psalm 89. En echt waar, ga die Psalm maar eens lezen. Helemaal! Het is 1 grote lofzang op God, op Zijn wonderkracht, Zijn macht en majesteit. Ik voelde mijn hart vol worden van ontzag en liefde voor mijn God. Iedere regel spreekt van Zijn glorie, Zijn unieke karakter, Zijn volmaaktheid.

En plotseling is daar dan vers 15, en daarna vers 16. (Geen hogere wiskunde, 16 komt altijd na 15 ;-)) Hieronder uit de Amplified vertaling, vanwege 1 toevoeging in vers 15, maar lees gerust de New King James vertaling erop na.

 Ps 89:15-16 (ampl)

Blessed and happy are the people who know the joyful sound [of the trumpet’s blast]!
They walk, O Lord, in the light and favor of Your countenance (gelaat/goedkeuring)!
In Your name they rejoice all the day, and in Your righteousness they are exalted.


>>> IN YOUR RIGHTEOUSNESS
they are exalted!!!!! <<<

 
The joyful sound of the trumpet’s blast, dat spreekt over de overwinningstrompet. De overwinning die dankzij het offer van Jezus is uitgeroepen. Wij kennen dat geluid, we proclameren die overwinning in onze aanbidding. We horen die overwinningstrompet als we luisteren naar genade-preken. HET IS VOLBRACHT! DANK U, JEZUS!

Die overwinning heeft ons gemaakt tot Gods gerechtigheid IN Christus. In Zijn gerechtigheid zijn wij verhoogd. Ik bèn Zijn gerechtigheid. Jazeker, als ik word verhoogd door God, dan is het Zijn gerechtigheid, die zichtbaar wordt en alle eer krijgt.

Dat is er dus eerbaar aan mij: Jezus en Zijn volbrachte werk in mij, Zijn dood en opstanding, Zijn verheerlijking door de Vader. Ik hou ervan dat het, zelfs als het over mij lijkt te gaan, toch gewoon weer om Jezus gaat. Omdat ik daar echt blij en gelukkig en gezegend door wordt; alleen door Hem.

In onze aanbidding zetten we Jezus en Zijn offer van liefde centraal. Zijn gerechtigheid inademen, omarmen en toe-eigenen vol geloof. > Dat maakt het geluid van de trompet hoorbaar voor heel de wereld! Alle eer voor Jezus!