He will exalt me???

 Nog even over het thema van de worshipnight van 12 oktober… Exalt and embrace Him.


Spreuken 4: 8 (NKJV)

Exalt her (=wisdom = Jesus), and she will promote you;
She will bring you honor, when you embrace her.


Om gelijk maar even de grote vraag te stellen: aanbidding gaat toch om God? Niet om mij? Het is toch de bedoeling dat Jezus zichtbaar wordt voor iedereen? Het gaat toch om Zíjn eer en Zíjn glorie? Dus we tillen Hèm toch op? Waarom zou Hij mij dan optillen? Of promoten, of eren? Meer van Hem, minder van mij, toch… ?

Ja, ja, ja! Amen! En daar heeft God een plan voor.

Volgens de apostel Paulus is het Gods bedoeling dat we veranderen van glorie tot glorie naar het beeld van Jezus. Zijn glorie zichtbaar in en op ons. En dan dus zichtbaar voor de wereld. Top plan! En hoe dachten wij dat voor elkaar te krijgen? Dezelfde glorie als Jezus dragen en uitstralen….

Natuurlijk hebben we God Zelf daarvoor nodig. God Zelf in ons, Zijn Geest hebebn we ontvangen. Uit onszelf kunnen we nooit bereiken dat we net zo glorieus als Jezus door het leven gaan. Daar ging het juist mis. Toen we dachten dat we het zelf wel konden regelen.

Zoals God Jezus verheerlijkte nadat Hij Zichzelf had gegeven tot in de dood (lees Fil. 2 daarover), zo wil Jezus ons verheerlijken als we ons geven aan Zijn leven. En als wij Hem aanbidden, geven we ons met hart, ziel, verstand en lichaam, alles in overgave aan Hem.

Exalt Him and embrace Him… En kijk nog eens wat er dan gebeurt met de glorie van Jezus:


You will be adorned with beauty and grace
and wisdom’s glory will wrap itself around you,
making you victorious in the race.
(Spr. 4:9 TPT)

 Wauw!!!!!

 Ik weet niet wat jij doet. But I’m gonna exalt Jesus like crazy! Niet te begrijpen, maar er gebeurt dan iets in de Geest en door de Geest, waarvan de wereld op z’n kop zal komen te staan voor Jezus. Want ja, aanbidding gaat om Hem!!!