Embrace His presence


God is er altijd. Hij is altijd om je heen en zelfs IN je. Want met de Zoon en Zijn Geest heeft Hij woning gemaakt in je hart. Wauw! Mooi om te weten. Maar als het bij ‘weten’ blijft, heb je er uiteindelijk niet zoveel aan, toch?

‘Maar als je het weet, kan je het toch ook gaan geloven?’ Ja, daar zit wat in. Want geloven komt door het horen en horen van het Woord van Christus. Dus als Jezus zegt: ‘Ik ben met je, alle dagen tot aan het eind…’ dan lijkt me dat een helder verhaal. En als ik mezelf daar regelmatig aan herinner en dat uitspreek wanneer ik Zijn nabijheid nodig heb, dan gaat mijn geloof daarover groeien.

En toch… is het dan nog vaak voornamelijk mijn verstand dat snapt dat Jezus er NU is en dat ik me bij Hem veilig mag voelen. Maar ik wil me écht letterlijk veilig voelen. Als God Zelf in mijn hart woont, zal ik me toch zeker ook letterlijk veilig en geliefd en zeker kunnen voelen. 

David had het ook nodig om Gods nabijheid te voelen. Zijn ziel smachtte naar God, zijn lichaam hunkerde naar Zijn Heer, lezen we in Psalm 63. En David heeft daar iets op gevonden:

Psalm 63:4-5 (TPT)

Daily I will worship you passionately and with all my heart
My arms will wave to you like banners of praise
I overflow with praise when I come before you
for the anointing of your presence satisfies me like nothing else
You are such a rich banquet of pleasure to my soul

En ja, het heeft weer alles met aanbidding te maken. Met heel je hart en ziel, alles wat je voelt voor God, en met je armen in de lucht, je helemaal richten op Hem. Dagelijks ;-)

Want Zijn aanwezigheid verzadigt je, zoals niets anders dat kan.
Want Zijn aanwezigheid brengt oneindige vreugde voor je ziel.

Wat een aanmoediging om iedere dag mijn Vader aan te kijken en me vol op Hem te storten in aanbidding!