Give me faith, Lord…

Sommige dingen kan je je goed voorstellen. Met een beetje verbeeldingskracht en een positieve blik kun je het wel voor je zien.
En sommige dingen lijken onbereikbaar, onmogelijk, niet te doen voor gewone stervelingen als wij.  

Ik hoorde laatst een preek van onze senior-pastor Joshua, waarin hij liet zien dat er een aantal hemelse latten zijn, waar we onmogelijk aan kunnen voldoen. Zodra iets hemels moet zijn, lijken wij als mensen direct gediskwalificeerd, gewoon door wie we zijn: mensen… Maar Jezus zei (met de woorden van ps Joshua): ‘Geef me nou een heel klein stukje van je hart, durf me te geloven voor een mini-stukje, pak het geloof zo klein als een mosterdzaadje, en dan kom Ik je hart binnen en maak het onmogelijke mogelijk.’

Jezus heeft ons probleem van ‘mens-zijn’ opgelost. Hij heeft ons een ander leven gegeven, met een andere oorsprong en een ander doel. Het is een leven wat bij Hem past. Waar hemelse kwaliteit vanaf straalt, waar mooie dingen uit voort komen, waar je Jezus Zelf in kan herkennen. Want Hij is de oorsprong en het doel. Alles wat daartussen zit is dus ook van Hem.

Op ‘gewone’ dagen als we ons leven aan het leven zijn, gebeurt er van alles en dan is het soms lastig voor te stellen, dat we echt meer en meer op Jezus gaan lijken, maar dat is toch echt de bedoeling. Ook omdat dit nou juist de grootst mogelijke aanbidding is voor God.

Even naar de Bijbel kijken:

Romeinen 11:36-12:1
For from Him [all things originate] and through Him [all things live and exist] and to Him are all things [directed]. To Him be glory and honor forever! Amen.
Therefore I urge you, brothers and sisters, by the mercies of God, to present your bodies [dedicating all of yourselves, set apart] as a living sacrifice, holy and well-pleasing to God, which is your rational (logical, intelligent) act of worship.  

O hellup! Mezelf helemaal, met huid en haar, van binnen en van buiten, geven aan God, als een levend geschenk waar Hij blij van wordt… Dat is mijn rationele, logische en intelligente manier om Hem te aanbidden. Geinig, hoe de Amplified Bible dat verwoordt. Maar hoe dan??? Ik kan me niet zo goed voorstellen dat mijn leven zo wordt dat het als aanbidding voor God is.

Hoe dan, dat staat er ook bij. Alles is uit Hem, alles is door Hem en ook tot Hem. Alles wat ik nodig heb, alles waar ik over droom, alles wat ik wil maar als mens moeite mee heb, alle verwachtingen die ik heb van mezelf als kind van God. Alles wat ik nodig heb om met mijn leven eer en aanbidding te geven aan God, dat komt uit Jezus. En door Jezus blijft Zijn leven (in mij) me van heerlijkheid naar heerlijkheid veranderen.

Dus ik begin bij Hem. Iedere dag. En ik leef met Hem mijn dag door. En ik deel mijn struggles, mijn overwinningen, mijn verlangens en ik deel mijn hart met Hem. Soms is dat maar een klein stukje van mijn hart, maar Hij heeft maar een heel klein stukje nodig om binnen te kunnen komen en mijn hart te veranderen. Ook als dat onmogelijk lijkt.

Iedere keer als je God aankijkt, Hem aanbidt en een stukje van je hart opent, zeg je als het ware: Give me faith, Lord. Al is het maar een klein beetje.

Luister de preek hier: