Aanbidding…Gooi je deur open!

Je kan ergens zijn, maar er toch niet zijn. Je bent fysiek aanwezig, maar je bent er niet helemaal bij. Soms ben je afgeleid, in gedachten, soms doet je gevoel iets geks. Maar eigenlijk komt het hier op neer: je hart is niet open. Je hart heeft deuren, die je dicht kan houden of open doen.

Soms houdt je de deur dicht omdat je bang bent of pijn hebt. Soms houdt je de boel dicht, omdat je je schaamt voor wat jij denkt dat er achter die deurtjes tevoorschijn komt. Soms ben je je gewoon niet bewust van deze mogelijkheid; deuren die geopend kunnen worden.

Wat zo mooi is aan God is dat Hij juist jouw hart je interessantste deel van jou vindt. Het kostbaarste bezit. Je hart, dat is de bron van je leven, zegt de Bijbel in Spreuken. ‘Bewaak je hart boven alle dingen, want het is de bron van je leven.’ Grappig genoeg denken wij ons hart te beschermen door de deurtjes gesloten te houden. Maar meestal houden we daarmee God ook buiten de deur. En dan kan je dus in de kerk zijn, in je team, zelfs tijdens de aanbidding op het podium, met een gesloten hart.

God nodigt je uit om je deuren open te gooien. Lees onderstaande tekst eens uit The Message-vertaling.

 Romeinen 5:2 (The Messsage)
We throw open our doors to God and discover at the same moment that he has already thrown open his door to us. We find ourselves
standing where we always hoped we might stand—out in the wide open spaces of God’s grace and glory, standing tall and shouting our praise.

 Als je de deur van je hart opent, kom je erachter dat Jezus daar allang is. Hij woont daar en heeft je bevrijd van schuld en schaamte. En Hij is daar om angst te verdrijven en pijn te genezen. Daar vindt Zijn bediening voor jouw hart plaats. Als je de deur opent, geef je Hem nog meer ruimte om jouw hart te verzorgen. En voor de worship-bedienaars onder ons: Daar vindt ook Zijn bediening door jou heen richting de gemeente plaats. Je kan best op een niet-aanwezige manier (met gesloten deuren) je lied zingen of je akkoorden raak slaan, maar als je deur open is kan Jezus door jouw kostbare hart heen Zijn kerk bedienen. Gaaf!

Hoe kom ik daar? Hoe gooi ik die deuren open?

Romeinen 5:2 (NBV)
Dankzij Hem (Jezus) hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is…

 Dus even praktisch: je hebt Jezus nodig en geloof in Jezus. Dan heb je namelijk ook Gods genade, waarop je staat, als zeker, stevig fundament. En als je dit wel weet, maar nog niet zo makkelijk ‘voelt’, waardoor je deurtje nog gesloten blijft… dan raad ik je aan om Jezus te aanbidden met alles wat in je is. Dan kan Hij je laten zien wat Hij ziet als Hij naar jouw hart kijkt. Dan kan Hij je Zelf op dat fundament leiden, waar angst en onzekerheid verdwijnen.

Gooi maar open, die deur!