Aanbidding voorkomt een hoop gezwets…

Psalm 34:11-13 (The Message)
Come, children, listen closely; I’ll give you a lesson in God worship.
Who out there has a lust for life? Can’t wait each day to come upon beauty?
Guard your tongue from profanity, and no more lying through your teeth.

 ‘Laat mijn leven stralen van Wie U bent, Heer! In alle opzichten!’ In Psalm 34 geeft David wat tips.

Heb je zin in een lang leven, vol genade, overvloed, liefde, rijkdom, alles wat van Jezus is?
Spreek dan geen kwaad en laat geen leugens over je lippen komen.
En volgens David is dat gelijk ook ontzag (aanbidding) voor de Heer. Zoals jouw aanbiddershart God wil aanbidden door Hem te prijzen, elk uur van de dag, zo wil jouw aanbiddershart ook wegblijven van kwaadsprekerij en leugens, dat is ook aanbidding voor God. 

Hoe werkt dit dan weer? Heeft God daar toevallig al een voorzieninkje voor aangelegd? Als ik Jezus wil aanbidden, ga ik gewoon lekker zingen en spreken over Hem en tegen Hem. Maar als ik weg wil blijven van negatief gepraat of geroddel of gezeur, dan moet ik toch iets doen? Kiezen, weglopen, gedragsregels opstellen waar ik mezelf aan herinner als de verleiding langskomt, dat soort trucjes…?

NEE! God heeft voorziening voor alles wat ik nodig heb.

Psalm 34:9 (The Message)
Worship God if you want the best; worship opens doors to all his goodness.

Hier geeft David de sleutel: ga God aanbidden, op ieder moment, en niet alleen als je blij bent en dankbaar, maar juist als je moppert, of als er allerlei woorden uit je mond komen die kunnen doorgaan voor ‘negatief geleuter, roddel, bozigheid, leugens’.

Onze mond wordt in de Bijbel als beeld gebruikt voor de poort van een stad waar doorheen alles binnen wordt gebracht, zegen en rijkdom of het tegenovergestelde. Als jij je mond opent en God aanbidt, dan open je de poort van je hart waar doorheen al Zijn goedheid naar binnen kan stromen.

Het is eigenlijk zo eenvoudig dat een kind het kan begrijpen. Als je mond opengaat en er komt narigheid uit (dus eigenlijk trek je dat dan naar binnen in je hart), dan ga je direct Jezus aanbidden en gaat het tegenovergestelde werken.

We zijn aanbidders, we zijn levensprekers. In elke situatie en misschien juist als het in je gevoel of verstand zo anders eraan toe is.

Ken je die song van PlanetShakers ‘We speak life?’
Ik heb daar veel aan in al die momentjes.