1970

Magazine en bijbelschool

In de jaren 70 is Jong en Vrij begonnen als magazine. De toenmalige oprichter stimuleerde scholieren om dit blad uit te delen onder andere leerlingen op middelbare scholen. Later kwam daar een bijbelschool uit voort, gevestigd in Rockanje. Het gebouw had een toren, waar jarenlang onophoudelijk is gebeden voor Rockanje, de provincie en het land. 

 

1990

Jeugdkerken

Uit de organisatie Jong en Vrij was ondertussen een kerk ontstaan. In 1996 kwam daar Marcel Gaasenbeek tot geloof. Drie jaar later startte hij een nieuw concept: de jeugdkerk. Niet als doel om bestaande kerken te vervangen, maar een impuls te geven. Het concept sloeg aan en in de jaren erna ontstonden er tientallen jeugdkerken door het hele land. 

 

2003

Evangelie van genade

In 2003 kwam Marcel Gaasenbeek in contact met pastor Joseph Prince. Dat leidde een jaar later tot een bezoek aan zijn kerk. Ondanks een sabbatical besloot Joseph Prince in april 2005 naar Nederland te komen. Tijdens een conferentie van vier dagen, preekte hij negen sessies van totaal zo’n veertien uur. Het begin van een groot nieuw werk.

 

2006

Nieuwe koers

Concreet leidde dit in mei 2006 tot de aanstelling van Marcel Gaasenbeek als pastor van Jong en Vrij. Samen met zijn vrouw Cody geeft hij leiding aan de gemeente. Onder hun leiding groeide de gemeente en werd in oktober 2007 in Amersfoort een tweede gemeente gestart. In de jaren erna volgden Sliedrecht, Almelo, Den Haag, Groningen en Amsterdam. Dit jaar (2016) zijn wij ook gestart in Rotterdam.