Welkom bij de Visieblogs.

In 7 blogs word je meegenomen in onze visie voor onze kinderkerk. Onze. Enjoy!

5X OVER VISIE

  1. VISIE is iets wat je kijkrichting is. Iets waar je, je als je keuzes op staaft. Een visie geeft richting en maakt sommige stappen logisch en andere stappen juist overbodig.

  2. VISIE is ideaal, want zo kun je ook met een grote groep, een zelfde kant op bewegen… zonder dat je precies de weg hoeft uit te stippelen. Zolang de visie helder is, lopen we de zelfde kant op.

  3. VISIE is meer dan een stip op de horizon. Want een stip op de horizon zou betekenen dat je nooit dichterbij komt. Visie is daarmee wat anders dan een doel. Doelen kun je bijvoorbeeld per half jaar zetten. Maar als je een visie voor ogen hebt, bepaalt de visie of je doelen zin hebben. Volg je me?

  4. VISIE geeft je een stuur in handen. Want je hart kan allemaal ideeën en plannen hebben, maar alleen als de visie helder is, dan zie je wat eerst belangrijk is. Wat je wèl nu gaat doen. En ook wat je nu nog niet gaat oppakken. Niet dat alles van begin tot eind opeens helder is, maar het NU wordt er een stuk makkelijker van.

  5. Een gedeelde VISIE zorgt voor plezier omdat het ‘samen’ is. Je kunt elkaar makkelijk aanvuren, aanscherpen, aanvullen.


De KIDS visie

De KIDS visie bestaat al wat langer. Misschien heb jij dat ook, maar zonder een goed verhaal kom ik namelijk niet in beweging. Zonder een visie waar ik echt enthousiast over ben, ben ik net een dood paard. Maar rond KIDS gedraag ik al wat langer heel anders dan zo’n een dood paard. En dat komt om door wat ik van binnen voor me zie. Een paar jaar geleden zei pastor Jaap (mijn leidinggevende) schrijf ‘m op. En zo kwam het dat mijn innerlijke visie voor KIDS in de kerk een vastere vorm kreeg. En wat blijkt. Eigenlijk is het een excerpt van wat we als kidsteam geloven. Waarschijnlijk zul jij dat ook opmerken dat je dit grotendeels al zo geloofde.

Het interessante is, dat onze visie alleen de kinderen kan baten als degenen die over hen gesteld zijn, samen de gezamelijke visie omarmen. Want met name via >ons< hart Jezus proefbaar en real voor hen.

Ook interessant: Alles wat je aangeboden wordt via Jong en Vrij KIDS, is gestaafd aan deze visie en is bedoeld om juist die visie te versterken.

---                                                                                                                   

Is die visie onze Redder opeens geworden ofzo? Dat was Jezus toch?

Haha. Goeie vraag! Ik zou ’m kunnen stellen. Zie hier wat Hij zegt in Zijn woord:

Spreuken 29 vers 11a  Where there is no vision, the people perish..

En als je onze KIDS visie leest… dan snap je waarschijnlijk bij Wie deze visie vandaan komt. Al het goede, alles wat wèrkt komt nou eenmaal bij Hem vandaan. En wij, wij hebben gewoon een stuur nodig. Zijn zicht, om onze harten in één lijn te laten bewegen. Meer fun, meer kracht. Dat willen we.


Coming up:

Daarom gaan de komende 6 blogs over onze VISIE. De visie kun je nu al gewoon lezen, maar in de blogs zal ik je er met Bijbelse onderbouwing indompelen. En ik hoop dat het je eigen hart zal raken. Dat je er blij van wordt en je Zijn hart voor jou voelt. Want hoewel dit over onze kids gaat! Gaat het eigenlijk ook over jou. Want via jouw hart, mogen al je talenten en ideeën gerichte pijlen worden, die onze kostbare kinderen een ècht thuis geven bij Hem, in ons midden. Are you with me?


3x nadenker voor nu

  • Wat maakt iets een thuis?

  • Is de kerk (al) een thuis voor je?

  • Wat zie je van ‘thuis’ terug bij de Oppas/KICK/COOL?