LOOKS - SHIRTS EN BANDEN

 
 

Wellicht heb je je weleens afgevraagd waarom we T-shirts (KICK) en aanvoerdersbanden (OPPAS) dragen. Goeie vraag! Hieronder een paar punten die hier uitleg aangeven.

1. Voor onze bezoekers
We zijn ons bewust dat we regelmatig gasten hebben. Nieuwe bezoekers die nieuwsgierig zijn geworden naar de boodschap, onze kerk of mensen die op uitnodiging in onze kerk belanden.

Onze banden en T-shirts communiceren een bepaalde boodschap: het is hier goed verzorgd, er wordt met aandacht gewerkt. En dat geeft –zonder dat we verder wat hoeven te zeggen- een veilig gevoel.

2. Voor de kinderen
Door de shirts is het heel erg duidelijk voor de kinderen wie er vandaag voor hen zijn. Ze weten bij wie ze terecht kunnen. Duidelijkheid zorgt ervoor dat je kunt ontspannen.
Zelfs bij de oppas werken de banden op die manier voor de kinderen vanaf een jaar of 2,3.

3. Voor jou
Bij de Oppas: Wanneer je de band aan trekt, ben je in charge. Vanaf dat moment ben je een gezicht/spreekbuis namens de kerk, namens de Here Jezus. Ook al ben je gewoon ouder en draai je mee omdat je ingeroosterd bent. Goed om te beseffen wanneer je ouders ontvangt en de kinderen zegent

Bij KICK: Iedere keer als je een shirt aantrekt, heb je een moment dat je bewust wordt van wat je gaat doen. Met het shirt aan, ben je een leider/beïnvloeder/rolemodel/etc voor de kids voor wie je zorgt. Zo word je ook aangesproken. Je bent dan een autoriteit in de kidskerk namens de Here Jezus. 
En wanneer je het uittrekt of je shirt wast/strijkt/in de kast legt, dan is dat een moment om even te denken aan wie je allemaal ontmoet hebt. Eventueel te bidden voor wat je gezien hebt.

4. Jong en Vrij
Een goed verzorgde uitstraling past bij wat we geloven. Mensen (ook kinderen) zijn zeer kostbaar. En waar dat kan- zie je dat ook terug in de keuzes die we maken.

 

Regel de zaakjes goed

De Oppas aanvoerdersbanden
Handig is om ze in een bak te bewaren bij de andere oppasspullen. 

De KICK/COOL T-shirts
Handig: Stel iemand aan die de T-shirts beheert en overzicht houdt. De shirts kunnen meewerkende teamleden gewoon zelf beheren.

- Voorbeeld: Overzicht T-shirts
- Voorbeeld: T-shirts instructiedocument