Welkom en Inschrijving

Een eerste indruk kun je maar één keer geven. En juist die eerste indruk is belangrijk voor ouders èn kinderen om ontspannen binnen te komen. Dit geldt voor gasten, maar ook zeker voor vaste bezoekers! Daarom speciale aandacht voor het welkom en de inschrijving:

 Gekend

Het meest ideaal is, dat kinderen die vaker komen al gelijk herkent worden en warm welkom geheten worden. Dat ze gekend zijn. Dat ze thuis zijn bij ons.

 

Vertrouwen

Het welkom is het eerste contact dat kinderen en ouders die zondag met KIDS hebben. De plek waar ouders hun kostbare kinderen onder brengen. De plek waar kinderen zich mogen overgeven aan de zorg van anderen. Voor ouders en voor kinderen kan dit spannend zijn. Ook al komen kinderen vaker, je weet niet hoe hun weekend/nacht/ochtend is verlopen. Een warm welkom helpt beiden om te kunnen vertrouwen dat de tijd in de kerk goed zal zijn.
 

Veilig

Een verzorgd welkom straalt uit dat het goed geregeld is. Dat het veilig is. Onderschat dit niet! Wanneer je je thuis voelt ergens, wordt dit minder belangrijk. Maar wanneer je nog je plekje aan het zoeken bent, zijn dit soort uiterlijkheden belangrijke punten.

Daarom is het ideaal als een vast team/vaste mensen de inschrijving doen. Een team dat zich wel bewust is van hun plek en de KIDS visie dragen.

 

Waarom inschrijving? 
  


Serieus nemen

We nemen letterlijk de zorg over van een kostbaar jong mens. In/uitschrijven laten we zien hoe serieus wij dit nemen. Het is belangrijk voor ons (kidsteam) om dit te beseffen, maar ook belangrijk om te zien voor ouders die hun kinderen in onze handen geven.

 

Overzicht

Het geeft allerlei nuttige informatie. Bijvoorbeeld:
– We kunnen altijd zien wie de ouders zijn en hen bereiken (tijdens of nadien).
– Welke kinderen nog opgehaald mogen worden.
– We kunnen de groeicurve zien. Ontdekken hoeveel gasten er komen op speciale zondagen. En dergelijke.