De 5 talen van de liefde *****

DOOR: JEANTINE VAN ZWOL - Jong en Vrij Groningen

love+languages+motherhood+baby,+kids+love+language+approaching+motherhood.jpg

Boek: The 5 Love languages of children*
Auteur: Gary Chapman, Ross Campbell
Soort boek: Easy reading/ How to

Waarom ging je dit boek lezen?
Ik kende het eerdere boek van deze schrijvers: 'de vijf talen van de liefde' (over volwassen relaties). En omdat ik die destijds erg verhelderend vond, beloofde dit boek dat ook te zijn. Helemaal nu ik niet alleen een huwelijk heb, maar ook kinderen.

Voor wie is dit boek geschreven?
De doelgroep is met name ouders van jongere kinderen. Maar omdat relaties dynamisch zijn en er altijd ruimte is voor verandering/verbetering/verzoening, is het eigenlijk voor ouders van kinderen in alle leeftijden toepasbaar.

Kun je kort samenvatten waar dit boek over gaat?
Het boek beschrijft dat er vijf manieren zijn waarop je liefde kunt 'spreken' en ‘verstaan’. Als ouder houd je van je kind, maar voelt het kind zich geliefd door jou? Dat zijn twee verschillende dingen. Door te ontdekken hoe jouw kind zich geliefd voelt kun je heel specifiek op zijn/haar manier liefde geven. Cadeautjes, quality-time, woorden, aanraking of dienen. Je begint met alle talen wanneer je kind heel jong is, maar naarmate de tijd verstrijkt merk je dat het kind één van deze manieren 'spreekt' als liefdestaal. Het is dan de uitdaging om manieren te vinden om die te spreken, zo vaak als mogelijk. Het boek is hier heel concreet en praktisch in. Compleet met testjes en tal van ideeën.

5 talen.jpg

Welke quote/passage wil je hier delen?
'What might be is still ahead' oftewel elke dag is een nieuwe dag, vandaag begint de toekomst.

Wat wil je verder nog zeggen over dit boek?
*
Dit boek is er ook in het Nederlands als 'De vijf talen van de liefde van kinderen'
Dank je wel Jeanine!