De 5 liefdestalen van kinderen

De 5 liefdestalen van kinderen

De 5 talen van de liefde *****

DOOR: JEANTINE VAN ZWOL - Jong en Vrij Groningen

love+languages+motherhood+baby,+kids+love+language+approaching+motherhood.jpg

Boek: The 5 Love languages of children*
Auteur: Gary Chapman, Ross Campbell
Soort boek: Easy reading/ How to

Waarom ging je dit boek lezen?
Ik kende het eerdere boek van deze schrijvers: 'de vijf talen van de liefde' (over volwassen relaties). En omdat ik die destijds erg verhelderend vond, beloofde dit boek dat ook te zijn. Helemaal nu ik niet alleen een huwelijk heb, maar ook kinderen.

Voor wie is dit boek geschreven?
De doelgroep is met name ouders van jongere kinderen. Maar omdat relaties dynamisch zijn en er altijd ruimte is voor verandering/verbetering/verzoening, is het eigenlijk voor ouders van kinderen in alle leeftijden toepasbaar.

Kun je kort samenvatten waar dit boek over gaat?
Het boek beschrijft dat er vijf manieren zijn waarop je liefde kunt 'spreken' en ‘verstaan’. Als ouder houd je van je kind, maar voelt het kind zich geliefd door jou? Dat zijn twee verschillende dingen. Door te ontdekken hoe jouw kind zich geliefd voelt kun je heel specifiek op zijn/haar manier liefde geven. Cadeautjes, quality-time, woorden, aanraking of dienen. Je begint met alle talen wanneer je kind heel jong is, maar naarmate de tijd verstrijkt merk je dat het kind één van deze manieren 'spreekt' als liefdestaal. Het is dan de uitdaging om manieren te vinden om die te spreken, zo vaak als mogelijk. Het boek is hier heel concreet en praktisch in. Compleet met testjes en tal van ideeën.

5 talen.jpg

Welke quote/passage wil je hier delen?
'What might be is still ahead' oftewel elke dag is een nieuwe dag, vandaag begint de toekomst.

Wat wil je verder nog zeggen over dit boek?
*
Dit boek is er ook in het Nederlands als 'De vijf talen van de liefde van kinderen'
Dank je wel Jeanine!

BABY BIJBEL

BABY BIJBEL

BABY BIJBEL ****

DOOR: ROOS DOORNENBAL

Boek: Baby Bijbel
Auteur: Corien Oranje en Marieke ten Berge
Soort boek: Voorlezen

4 sterren
Ja. Het is gewoon een mooi en prachtig boek! Mijn jongetje van 14 maanden wijst uit zichzelf vaak naar dit boek. Dus ‘het werkt’ en dat vind ik knap.

Waarom ging je dit boek lezen?
Ik kreeg dit boek als kraamkado.

Voor wie is dit boek geschreven?
Baby’s, peuters.

Kun je kort samenvatten waar dit boek over gaat?
Dit boek is gemaakt voor hele jonge kinderen. De platen en teksten zijn daar op gericht. Leuk om te zien hoe verschillende Bijbelverhalen voorbij komen op een heel andere manie. De schepping, het kerstverhaal, maar ook Abraham komt voorbij. Niet met een groot verhaal, maar wel met kort stukje tekst op rijm en een liedje. Heel slim: de schrijvers hebben steeds bekende liedjes gepakt (zoals paardje in galop en slaap kindje slaap) en de tekst passend gemaakt voor de Baby Bijbel. Heel geinig.

Welke quote/passage wil je hier delen?
Dankzij de Baby Bijbel heeft mijn jongste een eigen slaapliedje. Op de wijs van Slaap kindje Slaap. Ik heb ‘m zelf ook weer iets aangepast.

Slaap Jackie zacht,
Jezus houdt de wacht
Hij zal voor je zorgen
De hele nacht tot morgen
Slaap kindje zacht
De Here Jezus houdt de wacht.

Wat wil je verder nog zeggen over dit boek?
Het is een mooi en betaalbaar boek. Mooi, het staat bij ons naast het verschoningskussen, steeds met een andere plaat. En betaalbaar, want het is nog geen 20 euro.

De Baby Bijbel is ook goed te gebruiken bij de 0, 1 en 2 jarigen.