NIEUWE SENIOR PASTORS

We zijn ontzettend gezegend en blij bij deze aan te kunnen kondigen dat Redemption Church en Jong en Vrij Nederland vanaf dit jaar samen optrekken en krachtig zullen bouwen aan beide kerken en gemeenten in Zuid-Afrika en Nederland.

Dus: twee kerken vanuit negen verschillende steden, in twee landen en continenten zullen ‘partneren’ en intensief samenwerken. En dit allemaal onder het senior leiderschap van pastor Joshua McCauley en pastor Tara McCauley Zo zullen we nóg meer mensen in Nederland, Zuid-Afrika en over de hele wereld kunnen wijzen op het evangelie van Jezus!

In de loop van 2018 ontvingen zowel pastor Joshua van Redemption Church en pastor Marcel Gaasenbeek van Jong en Vrij Nederland dezelfde visie: samen 5xMeer voor Jezus. Geleid door de Geest werd er besloten dat Jong en Vrij Nederland hierin zou gaan samenwerken met Redemption Church. Daarnaast ervoeren pastor Marcel Gaasenbeek en het leiderschap van Jong en Vrij nog iets anders. Een verlangen om te reflecteren op wat God heeft gedaan, wat Hij nu doet en wat Hij nog wil gáán doen.

Als gevolg van dit proces zal pastor Marcel zich vanaf heden volledig gaan richten op zijn apostolische leidende rol binnen Grace Alliance, het internationale netwerk dat het evangelie van genade naar leiders en kerken over heel Europa en daarbuiten kan brengen. De rol van senior pastor voor Jong en Vrij zal daarbij zoals gezegd worden overgenomen door pastor Joshua McCauley.

De samenwerking tussen Jong en Vrij in Nederland en Redemptioin Church in Zuid-Afrika is een partnership, een internationale samenwerking tussen twee kerken onder één nieuw senior leiderschap. Pastor Joshua en pastor Marcel en de lokale pastors zullen, vanuit hun eigen rollen, verantwoordelijkheden en gezamenlijk verlangen, samenwerken om vermenigvuldiging te zien. Dit alles in de geest van Gods belofte dat Hij het is die voor ons zal vermenigvuldigen:

“Want hoe zouden zij met één man duizend van jullie kunnen achtervolgen, 
en met twee er tienduizend verjagen…?”
Deuteronomium 32:30 NBV

Vanaf VANDAAG werken we dus als 2 kerken intensief samen. Een dynamische, veelkleurige en Geest vervulde Bruid die DIENSTBAAR is aan mensen, krachtige leiders ONTWIKKELT en IMPACT heeft op generaties. In dit alles zullen we mensen in steden over de héle wereld wijzen op JEZUS!