Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons.


Wat kan ik verwachten tijdens een samenkomst?

Jong en Vrij is iets anders dan je in eerste instantie misschien van een kerk verwacht. Eigentijdse muziek en een toepasbare boodschap die erop gericht is jou te helpen in je dagelijkse leven. Wanneer je onze samenkomst bezoekt kun je een plekje in de zaal zoeken en het rustig over je heen laten komen. We gaan je niet iets laten doen, opstaan of zeggen. 


Hoe lang duurt een samenkomst?

Onze samenkomsten duren meestal ongeveer 90 minuten. We starten om 10.30 uur en eindigen om 12.00 uur. Na afloop bieden we je nog graag een koffie aan en horen graag van je als je ergens nog vragen over hebt.


Kan ik mijn kinderen meenemen?

Absoluut! Voor de kinderen hebben we bij Jong en Vrij Kids een eigen programma. Wij zorgen ervoor dat ze een fantastische tijd hebben, zodat jij ongestoord van de samenkomst kan genieten. We noteren vooraf je gegevens, zodat we je altijd kunnen sms'en als ze papa of mama te erg missen. Meer informatie vind je op de Jong en Vrij Kids pagina.


Wat trek ik aan?

In Jong en Vrij hebben we geen dresscode. De ene loopt in spijkerbroek en t-shirt, de ander in een goed pak. Het gaat erom waar jij je comfortabel in voelt.


Moet ik lid worden?

Je hoeft geen lid te worden als onze samenkomsten wilt bezoeken. We zijn bij Jong en Vrij niet op zoek naar nieuwe leden, maar we willen bovenal dat jij je thuis voelt en op je gemak. 


Hebben jullie ook doordeweekse activiteiten?

Kerk ben je niet alleen op zondag, maar juist ook in het dagelijkse leven daar om heen. We organiseren daarom doordeweeks ook activiteiten die je kan bezoeken. Zo kun je een connectgroep bezoeken. Dat zijn kleine groepen waar mensen uit Jong en Vrij elkaar ontmoeten, het leven delen en praten over hun geloof. Daarnaast zijn er per locatie regelmatig andere events, waar je naar toe kan. Loop voor meer informatie op zondag eens langs bij ons infopunt.


Hoe kan ik meer te weten komen over God?

In Jong en Vrij organiseren we regelmatig een Fundamentencursus. Dit is een cursus van tien avonden waarop je meer leert over de basis van het geloof. Elke avond staat er een ander thema centraal en is er ruimte om je vragen te stellen. Op de Fundamentencursus behandelen we vragen als: Wie is Jezus? Waarom het kruis? Wie is de Heilige Geest? Hoe ga ik om met mijn gevoelens en emoties? Klik hier om je op te geven voor de cursus of meer informatie op te vragen.