Mama! Mama! Boris (4 jaar) mocht ook mee doen. En hij vond de schat! We moeten nu trouwens wel vaker komen, want de dansworkshop is 5 keer.
— broer Max, die voor t eerst bij KIDS Rotterdam was.
... (enorme hug)...
— meisje dat me om zomaar een welgemeende knuffel gaf terwijl ik die dag niet bij KIDS was

Manoman. wat is het makkelijk om van die mensjes te houden!

safety-vision-1200-1200x675.jpg

5X VISIE

  1. VISIE is iets wat je kijkrichting is. Iets waar je, je als je keuzes op staaft. Een visie geeft richting en maakt sommige stappen logisch en andere stappen juist overbodig.

  2. VISIE is ideaal, want zo kun je ook met een grote groep, een zelfde kant op bewegen… zonder dat je precies de weg hoeft uit te stippelen. Zolang de visie helder is, lopen we de zelfde kant op.

  3. VISIE is meer dan een stip op de horizon. Want een stip op de horizon zou betekenen dat je nooit dichterbij komt. Visie is daarmee wat anders dan een doel. Doelen kun je bijvoorbeeld per half jaar zetten. Maar als je een visie voor ogen hebt, bepaalt de visie of je doelen zin hebben. Volg je me?

  4. VISIE geeft je een stuur in handen. Want je hart kan allemaal ideeën en plannen hebben, maar alleen als de visie helder is, dan zie je wat eerst belangrijk is. Wat je wèl nu gaat doen. En ook wat je nu nog niet gaat oppakken. Niet dat alles van begin tot eind opeens helder is, maar het NU wordt er een stuk makkelijker van.

  5. Een gedeelde VISIE zorgt voor plezier omdat het ‘samen’ is. Je kunt elkaar makkelijk aanvuren, aanscherpen, aanvullen.


De KIDS visie

De KIDS visie bestaat al wat langer. Ik ben namelijk iemand die niet iets zomaar kan doen. Zonder een visie waar ik enthousiast over ben, ben ik net een dood paard. Maar rond KIDS gedraag ik me niet als een dood paard. En dat komt om wat ik van binnen voor me zie. Een paar jaar geleden zei pastor Jaap (mijn leidinggevende) schrijf ‘m op. En zo kwam het dat mijn innerlijke visie voor KIDS in de kerk een vastere vorm kreeg. Heel behulpzaam.

Het geinige is, dat die visie voor ‘KIDS in de kerk’ alleen maar de kinderen kan baten als degenen die over hen gesteld zijn, samen dat enthousiasme voelen en de visie omarmen. Want in de kerk wordt met name via >ons< hart Jezus proefbaar en real voor hen.

Ook interessant: Alles wat je aangeboden wordt via Jong en Vrij KIDS, is gestaafd aan deze visie en bedoelt om juist die visie te versterken. Handig dus als je ‘m kent, zodat wat er naar je toe komt ook zo aanneemt en oppakt.

---                                                                                                                   

Is die visie onze Redder opeens geworden ofzo? Dat was Jezus toch?

Haha. Bijdehante opmerking! Ik zou ‘m kunnen maken. Zie hier wat Hij zegt in Zijn woord:

Spreuken 29 vers 11a  Where there is no vision, the people perish..

En als je onze KIDS visie leest… dan snap je waarschijnlijk bij Wie deze visie vandaan komt. Al het goede, alles wat wèrkt komt nou eenmaal bij Hem vandaan. En wij, wij hebben gewoon een stuur nodig. Zijn zicht, om onze harten in één lijn te laten bewegen. Meer fun, meer kracht. Dat willen we.


Coming up: drie VISIE blogs

Daarom gaan de komende 3 blogs over onze VISIE. De visie kun je nu al gewoon lezen, maar in de blogs zal ik je met Bijbelse onderbouwing er indompelen. En ik hoop dat het je eigen hart zal raken. Dat je er blij van wordt en je Zijn hart voor jou voelt. Want hoewel dit over onze kids gaat! Gaat het eigenlijk ook over jou. Want via jouw hart, mogen al je talenten en ideeën gerichte pijlen worden, die onze kostbare kinderen een ècht thuis geven bij Hem, in ons midden. Are you with me?


3x nadenker voor nu

  • Wat maakt iets een thuis?

  • Is de kerk (al) een thuis voor je?

  • Wat zie je van ‘thuis’ terug bij de Oppas/KICK/COOL?

 

Update over de Podium Training

Inmiddels al 9 tickets de deur uit. Begint een leuke club te worden.

Kriebelt het een beetje? Haak aan! Dit soort trainingen met specifieke trainers komen maar af en toe voorbij. Dus ‘pak wat je pakken kan’ en groei samen met ons in je podiumskills.

> Bekijk de trainingen hier. Lees de info en regel je ticket.