Het gaat er om dat je naar jezelf leert luisteren. Het gaat erom dat je alleen doet wat je zelf echt wilt. Het gaat er om dat je in jezelf gelooft. Dat je je kracht vindt.


Hier zit een manco in.

Als je schipper bent en een schip en je belandt in een storm, is er maar één manier om te voorkomen dat je zelf kotsmisselijk wordt. Dat is niet door binnen in de kajuit te gaan zitten. Dat is niet door de golven te bekijken. Dat is niet door naar jezelf te gaan zitten kijken of naar het stuur in je handen. Misschien dat je het wel weet: De enige manier om niet kotsmisselijk te worden is door naar het enige NIET bewegende punt te kijken… de horizon. Vrij belangrijk, want de enige manier dus om rustig te kunnen sturen, afgewogen beslissingen te nemen, het hele schip heel te houden (als het echt hard stormt)… is die horizon scherp in het vizier houden.

‘Jij’ en ‘jouw wensen’ zijn dus niet een goeie focus.

Ja. Het is heus belangrijk om te ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Wat voor jou wel werkt en wat je vooral aan anderen moet laten. Het is zeker belangrijk dat je losbreekt van de vaste malvorm die we in onze maatschappij in allerlei soorten en maten tegenkomen. Ja, het is heel behulpzaam als je weet en vertrouwt in wat je skills zijn en je kunne is. Wat jouw specifieke superpower is.

Het is nodig om van jezelf ‘af te kijken’…

Maar er is maar één manier, om op onze aarde een behouden vaart te hebben. Een relaxte ziel te hebben, die niet heen en weer klotst bij iedere windje dat opsteekt… Of überhaupt een koers kunt kiezen als je leven in een storm start of gestart is. En dat is door je ogen te richten op wat niet bewegelijk is, wat rotsvast, wat je altijd kunt vinden waar je ook op zee bent. Je Horizon. Je Heer.

Dus van je zelf afkijken. Niet zomaar ergens heen. Maar naar het enige niet bewegende… niet aardse… naar Hem.


Waarom dit in deze kidsblog?

  1. Omdat dit de main focus is dat we doen in de kerk. SAMEN kijken naar Hem. (Omdat alleen kijken soms verdraaid lastig is) De Enige onbewegelijke factor in ons leven. Hier gaat het dus om, ook in de kidskerk.

  2. Omdat jij en ik degene zijn die hier invloed op hebben. Als we iedere keer in staat zijn om de samen met elkaar als team en de kinderen naar Hem te kijken… dan zijn we de kerk.

Zijn al die andere dingen dan niet belangrijk? Zoals: Hoe ik me voel of de zaal wel klaar staat, of de werkjes geprept zijn, of de ouders wel aardig kijken als ze mee moeten doen… Jawel. Dat is heel belangrijk. Maar zie je… dat de enige manier is, om op al die dingen invloed te hebben is ‘je richten op Hem’.

Storm of wind is er eigenlijk altijd op zee. Dus wacht niet op rustige tijden. KIJK naar Hem.


Laten wij ons oog daarom alleen gericht houden op Jezus. Hij boorde het geloof in ons hart aan en Hij zorgt ervoor dat het optimaal zal werken in ons leven.
Hebreeën 12 vers 2 (Roosvertaling)

—-

Help je hart. Zing!