Vaderdag. Zondag is het Vaderdag. In deze blog een paar tips om met weinig moeite onze Kidskerk er in één klap flashy vaderdaggerlijk uit te laten zien.

Zoals je wellicht weet is een ruimte versieren niet altijd zo makkelijk. Alles versieren is veel werk, details vallen vaak niet op. Daarom is het goed als je weet hoe je zonder veel moeite toch een feestelijk opvallend resultaat hebt.

Laten we Vaderdag voor zondag als voorbeeld nemen. Vaderdag leent zich voor een mooie inhoud, maar stel dat je nog niks hebt en opeens bedenkt: OJA! het is Vaderdag. Doe het gerust anders, maar mocht je nog geen plannen hebben: doe dan je voordeel met onderstaande.

1.       Qua versiering: focus op 3 dingen en niet meer.

2.       Geef iets geinigs mee dat de kids aan de vaders kunnen geven.

3.       Zeg er iets over!

1. Versiering

Pak de 3 meest in het oogspringende dingen en versier die: 1. De entree. 2. Het podium. 3. De kinderwerker.

entree versiering.png


1.1 DE ENTREE

Zorg dat die er opvallend anders uitziet dan normaal. Dat kan door de entree te versieren met ballonnen. Met watervaste stift teken je op iedere ballon: een blije gezichtjes of schrijf je iets op als ‘mijn vader is de beste’ en ‘papa is nummer 1’. Hang de ballonnen in trosjes ipv los van elkaar voor een opvallende effect.

Tip: Hang eerst de ballonnen op voordat je op ze tekent. ;)1.2 HET PODIUM
Hier krijgen de kinderen de les. Dus hier kijken ze veel naar. Een hele easy versiering is: een lang touw waaraan je gekleurde A-4tjes hangt met plakband, met op ieder A4tje een letter met zwarte watervaste stift erop geschreven. Hang de slinger ‘boven’ je podium en het ziet er top uit! (10 minuutjes werk)

Heb je COOL en wil je extra tof klinken. Wat dacht je van: My Daddy is COOL’
Of bij de Oppasgroepen: Pappa is lief!

podium.jpg
kinderwerkers.jpg

1.3 DE KINDERWERKER
Iedere kinderwerker speldt een uitgeknipt papieren rondje op met daarop ‘Mijn Vader is de Beste’. En als iemand er naar vraagt: Mijn Vader is de Beste, dan wijs je naar de hoofdletter en zeg je: ‘dit gaat over mijn hemelse Papa. Och Hij is echt de beste!’ (zo klaar)

2. Geef iets mee

Iets meegeven, maakt dat je het gezin betrekt in wat de kinderen geleerd/gedaan/gehoord hebben. Daarom altijd leuk om te doen. Maar als je nog niets hebt: keep it simpel! Regel bijvoorbeeld iets lekkers dat de kids zo kunnen meenemen en geven. De kinderen kunnen erbij zeggen dat hun papa om op te vreten is! Of print een kleurplaat uit die de kinderen kunnen inkleuren.

Kleurplaat. >> kies er twee of meer << (link)

3. Zeg er iets over

Vertel voordat je de les begint iets over deze speciale dag. Vaderdag is nou eenmaal speciaal. En lach: “In de kerk is dat helemaal speciaal. Want ja, iedereen heeft een gewone mensen vader, maar wij weten dat iedereen ook een hemelse Vader heeft. Papa God! Wat bijzonder gaaf dat Vaderdag op zondag is. Want ja. Vader God, onze Papa God… jouw Papa God is ècht heel erg de allerbeste!


Over god als je vader

Ik mocht een keer de lesgeven op Vaderdag. En ik realiseerde me, dat lang niet iedereen een vader thuis heeft. Of een vader heeft die zijn hart laat spreken. Daarom had ik een filmpje opgezocht. Het is een mooi filmpje dat een vader en een zoon laat zien. Niet alleen de kinderen keken ademloos, maar ook een de volwassenen lieten het binnenkomen. Vaders zijn een beeld van hoe Vader God is. En soms helpt het, om naar een voorbeeld te kijken van iemand anders… om dingen als ‘de blik in de ogen van hoe een vader naar zn kind kijkt’ , of ‘hoe liefde tussen een vader en zoon er uit kan zien’ te kunnen pakken met je eigen hart. Hieronder het mooie en korte filmpje:

Je bent geen slaaf meer (die moet luisteren naar een meester die eist)
Maar je bent een kind van God (geliefd en recht op alles van Hem) Galaten 4 vers 7

Al voordat de wereld gemaakt werd, was het de bedoeling dat jij en ik Zijn mensenkinderen zouden zijn. (daarom maakte Hij de wereld: voor Zijn geliefde kids)
Efeze 1 vers 3-5

Je wordt geboren uit je ouders. Dat gebeurt één keer en dan zijn je ouders voor altijd je ouders.
Jij, die gelooft in dat wat de Here Jezus gedaan heeft aan het kruis,
jij bent uit God geboren. 1 Johannes 5

Lieve mensen, geniet van een mooie aanloop naar zondag. Don’t stress en maak het prachtig zondag!

Tot volgende week!

Roos

>> Oja. Heb je afgelopen zondag of krijg je komende zondag een eigen t-shirt. Denk eraan: 30graden binnenste buiten, en weer inleveren als je klaar bent bij KIDS.