broodje kaas.jpg

Passionate Self Feeders. Dat zijn wij.

Mooie term toch? ‘Self feeders’.
Mensen die zichzelf te eten geven. Je zou bijna denken duh. Maar juist voor ons top prio.

Natuurlijk kan ieder volwassen mens zich zelf voorzien van een lekker bammetje. Maar dit self feeden waar we het over hebben, gaat niet over een bammetje, maar over ons geestelijke eten. Geestelijk eten? Ja. Een Bijbelse term voor voedsel van je Vader dat je tot je neemt voor het welzijn van je hart. (Paulus heeft het over melk en vast voedsel, Jezus wordt het Brood uit de hemel genoemd)

Enfin. Je snapt me vast.

Op een zondag wanneer je meedraait bij de Oppas, KICK of COOL… dan mis je de volwassen samenkomst. En dat vraagt wat van jou. Het vraagt van jou bewust-zijn dat je zelf even extra moet opletten om je hart de nodige verzorging te geven (self feeden). Want als onze Vader ons aanraadt om geen samenkomsten te missen… dan is dat vooral belangrijk voor onszelf. We hebben het (kennelijk) nodig om wekelijks samen met onze kerkfamilie onze Koning te aanbidden en Zijn woorden te horen.  Op zondag gaat Zijn hartsverzorging en hartsvoeding op een bijzonder krachtige manier.

“Maar,” zeg je, “als ik bij de kinderen ben, dan ben ik toch ook in de kerk?”

Ja! Dat klopt! Maar zie je dat je rol anders is? In plaats van degene die verzorgd wordt, ben je degene die namens Hem mag verzorgen. Net zoals de sprekers, worshippers bij de volwassenen, zijn wij ook in touw namens Hem. Zijn wij ook aan het ‘bedienen’.  Of je nu tussen de kinderen beweegt of daadwerkelijk mag preken bij de kinderen. Je bedient.

Daarom moedig ik je aan, om dat ‘self feeden’ heel bewust te omarmen. Vooral rond de zondagen dat je bij KIDS bent.

3 Self Feed Voordelen Die Je Wilt

1. Zo blijft je passie sterk. Dat is leuk en maakt het effortless.

2. En passievolle mensen zijn hoogst aantrekkelijk!

3.  Zo versla je irritante/indrukwekkende reuzen
David deed dit ‘self feeden’ al als jonge jongen… Het was normaal voor hem. Niet verwonderlijk dat hij later die enorme Goliath kon verslaan, terwijl dat onmogelijk leek voor de rest.

announcement.jpg


Hoe dat Self Feeden gaat?
Zorg dat je tijd neemt voor worship en alles verder even vergeet (verzorging). En neem iets voedzaams tot je, een preek uit de app bijvoorbeeld.

Hieronder mijn favo worshipnummer van deze week.
En qua voedsel, ik luister en kauw deze week extra op de preek van afgelopen zondag.

 

Passionate Self Feeders. Wij. Goed plan toch!