In de tijd dat ik nog zoekende was naar een man en her en der wel eens iemand tegenkwam, was ik altijd heel erg bewust bezig met ‘mijn hart bewaken’. Want. Want het risico om daar vernedert te worden, daar pijn te hebben, daar het gevoel te hebben dat je er niet toe doet of niet voldoende toe doet… is zo verrot.

Ken je dat ook? Die voorzichtigheid omdat je bang bent anders heel diep geraakt te worden?

Als ik daar even bij stil sta… Dan zie en voel ik de momenten voorbij schieten waarin ik me hierin zo kwetsbaar voelde of gekwetst werd.

Misschien dat daarom de tekst van dit lied me ze raakt.

Mijn Vader… die houdt zich bepaalt niet in als het gaat over Zijn hart bewaken. Ten opzichte van mij.

Inmiddels ben ik een stuk minder ‘voorzichtig’ met het openen van m’n hart voor andere mensen. Want m’n hart is sterker gegroeid, omdat de overtuiging gegroeid is dat Hij echt met mij begaan is. Dat Hij echt bij mij –wil- zijn.

Als je je afvraagt, waarom dit. hier. in de kidsblog?

Omdat wanneer ons hart op deze manier sterker wordt, we ‘kwetsbaar’ durven zijn. We uit ons hart kunnen leven.  Zonder beschermlaag. Zonder filter. Zonder afleiding. Zonder ingewikkeld gedoe. Zonder hints. Stel het je voor. Hij is in ons hart. Hij. Hij die ‘roekeloze liefde voor mij’ is.

Die reckless love (Hij dus) is bedoeld om zo sterk te worden in ons. Dat het er als een bron roekeloos uitknalt… en iedereen in onze omgeving raakt dóór ons heen. Via mijn hart. Via jouw hart. Zo naar de jonge mensjes toe.

Het is overweldigend om die liefde te voelen in je binnenste. Dit lied van Cory Ashbury pushes the right buttons bij mij. En ik hoop ook bij jou.

Tot volgende week!