M.aking A. D.ifference

Over bouwen aan Zijn invloed in deze wereld met wie jij bent. Over bouwen aan de kerk, die Zijn hart tastbaar voor iedereen maakt…. via jou.

Je kunt van alles zijn. Je kunt van alles weten. Je kunt van alles doen. Maar. Het tofste is dat met wie jij bent, je impact maakt. Jij met wie jij bent, qua skills en qua karakter enzo.

3 Puntjes

no.1 - Van een 8 een 10 worden

Juist in de kerk, is het tof als je wat je van Hem gekregen hebt… inzet! Bijvoorbeeld jij bent onwijs goed in één op één contact met kids, of je hebt een prachtige stem! Of je houdt van orde in chaos scheppen.  Run with it!

> Leiders, zorg dat je weet wie er in je team zit.
> Kidsteamers, laat weten wie je bent en wat je kunt.

Laten we elkaar zo benutten dat we niet allemaal ongeveer hetzelfde zijn en doen. Dus allemaal een zesje zijn. Maar laten we elkaar zo goed kennen, dat we ieders God-given eigenheid optimaal kunnen inzetten: voor een bruisend geheel met allemaal schitterende mooie mensen. Van ieders unieke kwaliteiten die opvallen een 8 zijn en daar een shining 10 van maken.  

No. 2 - Niet over mij

Een kerk werkt pas, als Jezus in het midden staat… en niet ego’s. Oeh dat lijkt te kunnen conflicteren met puntje 1.

Laten we leren, om in onze teams elkaar te leren kennen, te leren vasthouden. Om samen uitdagingen aan te gaan. Dit is dé kerk jongens. Niet een clubje waar je wat mee doet. Maar dé plek waarin je niet alleen bent en jouw God je door de community-heen je heel veel rijkdom geeft.

Hij in het midden, maakt dat Hij ieder die om Hem heen staat, kan helpen shinen.

> Leiders, help het team om steeds Hem in het midden te zetten.
> Kidsteamers, begrijp dat dit dé challenge is. Bid mee, beweeg mee.

No. 3 - Accountable vrienden

Juist in de kerk vind je vrienden die met jou mee geloven over ‘waarin jij een 10 hoort te worden/zijn’. Vrienden die ‘accountable’ zijn, zijn vrienden die je daarin ondersteunen en aanjagen! Dat zijn vrienden die je er op wijzen als je een totaal andere afslag neemt…. Als je je verslagen voelt of als je gewoon even afgeleid bent.

> Als je deze vrienden hebt: koester ze! Dank Hem ervoor.
> Heb je ze nog niet gevonden? Ze zijn er! Zorg dat je jezelf zo positioneert… zoek plekken in de kerk waar je mee kunt bewegen met de skills/eigenheid/etc die passen bij jou. Bouw mee. En laat je verrassen door alles wat Hij je zal geven.

 
Wow. De Kerk is zoiets prachtigs.


Volgende week ga ik zelf in Redemption Church kijken. Dat betekent dat ik niet blog, maar ik zal wel via mijn social kanalen m’n belevenissen laten zien. Check mijn stories dus op insta (mightyrose) of facebook (roos doornenbal). En uiteraard zal ik een keurig verslag uitbrengen :) Die vind je dan tzt weer hier.

Ik kan me zo voorstellen, dat jij, net als ik ontzettend benieuwd bent naar al de nieuwe mooie dingen die we komende tijd samen gaan inzetten en samen gaan meemaken. Stay close!

:)
Roos