Een Thuis Voor Elk Kind

IDENTITEIT

Niet een club. Niet een oppasplek. Niet een bezighouderij. Maar een thuis. En dat vraagt iets van mijn en jouw hart. Een thuis is de real deal.

De visie voor onze Kids kerk is in 3 punten opgebouwd: 1. Identiteit, 2. Sfeer en 3. Toekomst. Deze keer dus Identiteit. Hoe zie je kinderen. En hoe help je ze aan een sterke identiteit.
Deze blogs zijn ook steeds in 3 punten opgebouwd: 1. Een stukje uit de Visie. 2. Bijbelse onderbouwing En 3. één of twee nadenkers voor jou. (zo houden we een en ander lekker bondig)

> Tip voor de KIDSleiders: Bespreek deze blogs met je team! Stel de vragen aan elkaar.


// Een Thuis voor elk kind (deel 1)

1. IDENTITEIT
WE GELOVEN IN ELK KIND

Ieder mens is geboren in het hart van de Vader. Daarom is ieder kind gewenst, geliefd en zeer kostbaar. Ook al is het kind nog jong, het is een volwaardig mens met specifieke kwaliteiten en dromen. Dat (l)eren we.

Door woorden van God te horen en dichtbij Hem te zijn in aanbidding, wordt ons hart sterk, komen we tot bloei en ontdekken we wie we zijn als geliefde kinderen van God de Vader, door de Here Jezus.


// Bijbel


Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. Spreuken 22 vers 6

Ons leven is net als een boom. Een jonge boom kun je nog geleiden, een bepaalde richting op laten groeien. Maar zodra het een bepaalde leeftijd heeft, dan wordt het te ‘dik’ om nog –gemakkelijk- te kunnen buigen.


Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij Mij te komen…
Mattheus 19 vers 14

34561112344_301b6b8e96_k.jpg

Dit is een bekend stuk. Super gaaf als je ziet dat ouders hun kinderen bij Hem brengen. Nu (in onze tijd) doe je dat door kinderen in Zijn kerk te brengen. Maar ik geloof dat deze vaak te arm wordt weggezet. Vaak komt deze tekst voorbij in het kader van: Ach wat is de Here Jezus toch lief voor kinderen. Hij vindt ze ook belangrijk en wil ons een les leren in hoe mooi ze zijn. Hoewel het allemaal waar is, zit er ook een diepere laag in Zijn woorden. Want als geen ander (Hij is namelijk onze Maker), heeft Hij door dat onze aardse ziel (oftewel: onze bewuste en onbewuste gedachte –en emotiewereld) sterk gevormd wordt in onze kinderjaren. Als Hij dichtbij mag zijn in deze eerste jaren, met Zijn peaceful aanwezigheid met Zijn woord; is dat erg goed nieuws voor iemands héle verdere leven.


Meer Bijbelteksten (klik op de tekst om te lezen):
-Jesaja 55:10-11  > Over Gods Woorden die zorgen dat de aarde(wij zijn van de aarde) tot bloei/wasdom komt. Tot bloei, tot potentie zoals het bedoeld is.
- Hebreeën 4: 12  > Over dat Gods Woord scherper is dan een tweesnijdend zwaard. Een soort laser dus. Met als doel om ons te helpen volledig te vertrouwen op Hem > in Zijn rust te leven. M.a.w. te genieten van een gaaf leven met/in/door Hem.
- Efeze 1: 4 > Over dat Hij ons uitkoos, naar Zijn wil en verlangen… God wilde altijd al Zijn mensenkinderen dichtbij hebben. Hij wilde mij, verlangde naar mij. En al voordat de wereld gemaakt was, bedacht Hij dat ik er moest zijn. En nu ik in Christus Jezus ben, is alles wat Hij voor mij heeft mogelijk (ondanks de gevallen staat van de wereld)
- Psalm 139 > Hij maakte ons. Hij maakte mij. Hij kent me door en door.
- Kolossenzen 1: 13 -23 > Over waarom de Kerk zo’n ding is.
- Psalm 34 : 4-5 > Je hart (leren) uiten naar Hem. Voor kinderen niet zo moeilijk, als ze zien Wie Hij is. (Leren) aanbidden van je Koning, leert hoe je zelf van Hem kunt ‘nemen’ en (zo mooi) heeft ook impact op je omgeving.


// De Nadenkers

1.  Als je de visie leest over identiteit. Welke zin raakt jou dan het meeste? Waarbij voel je het sterkste: Hmmm, dit is wat ik zóó geloof!

2. Nadenker 1 is leuk, want het zegt iets over jou. Goede kans dat het anders is dan een teamgenoot.
De tweede nadenker is: Omdat mensen dus kinderen zijn. Is dit stukje visie over identiteit ook helemaal op jou persoonlijk toepasbaar. Dat zinnetje wat je zo raakte… is wellicht ook het meest belangrijk voor jezelf om te onderstrepen.

 

volgende week deel 2


Bijna: zaterdag 9/2:

Tickets Podium Training

Regel je gratis ticket en pak deze unieke skills training mee. Oefen je, in hoe wat er in jouw hart leeft ontspannen en dus optimaal tot uiting komt.
(nog paar plekken!)