Kijk eerst dit even:

Het schijnt zo te zijn dat je deze commercial OF ontzettend hilarisch, briljant en leuk vindt… OF dat je ‘m afstotelijk afschuwelijk en verschrikkelijk vindt. Dé reden dat deze commercial al meer dan 2,2 miljoen (!) bekeken is en extreem hoog scoort op social media. Eén van de beste reclames van 2016.

Waarom ik je deze laat zien? Just… om aan te geven dat we niet hetzelfde zijn.

Ook interessant: Wist je dat je hersenen in zeven vlakken te verdelen zijn en dat informatie bij iedereen via een andere volgorde naar binnen komt? Bij mij bijvoorbeeld via vak 6, dan vak 3 en daarna 1. En bij jou wellicht via eerst 3, dan 7 en vervolgens 5. En weer een ander, weer anders.

 

Maar is dat erg dan?
 


> Nee, eigenlijk wel leuk. In de kerk hoor je het weleens zo omschreven: iedereen heeft een andere kleur.

 

Maar, dit is soms wel uitdagend hoor.
 


> Ja, omdat het een keuze vraagt van mij om dit gegeven te willen omarmen. Tenminste als je gelooft in de kerk. Als je gelooft in ‘1’. Als je kiest te geloven wat onze Koning (niet de aardse) gelooft.

 

Wat heeft dit met kids te maken?


> Nou, je zit in een team, met anderen… die misschien precies anders reageren dan jij op de puppy monkey baby. EN: je wilt de kinderen dichtbij de Here Jezus brengen… en die kinderen zijn mensen… met ook allemaal zo’n verschillende ‘ingang.’

 

ron-white-pmb-rattle-002.jpg

Wat probeer je nu te zeggen?


> Haha, goeie vraag! Ik denk dat ik deze blog wil triggeren bij je… dat je niet de personen expres ontwijkt die je niet snapt… ik bedoel degenen die in je team zitten of misschien wel bepaalde kinderen. Maar, dat je er iets over kiest te geloven… Dat ze er niet zomaar zijn, maar dat de Koning ze gewild heeft… en bij jou, in jouw kerk gezet heeft… omdat dit zo goed, en verrassend leuk kan zijn. Dat dit verbindende hart… jou en die ander… zelfs de hele kerk kan verrijken.
 

Maar dat gaat awkward worden!
 


> Haha. Dat kan… wanneer je dit gaat proberen zónder bij je Koning te starten. Om het praktisch te maken:

STAP 1: is kiezen om dit willen. (dus als je het totaal niet ziet zitten… dan kun je toch iets kiezen)

STAP 2: Leeg je hart met al je bevindingen over iedereen en alles… En draai je dan naar je Heer toe. Dat is makkelijk, want Hem ken je. Hij is altijd benaderbaar, vriendelijk en Hij snapt je helemaal. Geniet ervan om Hem te eren. Je gedachten helemaal te focussen op Hem… en wees niet verbaast dat je hart na een tijdje sterker is gegroeid. En je opeens gezellig staat te praten met die persoon waar je wellicht tijdens het lezen aan moest denken. Of dat je opeens wel in staat blijkt te zijn, om dat ene kind aan te spreken.

 

Heb je nog iets uit de bijbel over DIT. dat dit een goed idee is?


> Zeker.

"Mijn passie is om dit goddelijke geheim te laten zien aan iedereen. Het is eeuwen verborgen geweest, als een groot geheim in het hart van onze Vader, de Maker van alles en iedereen. Het idee was, om dit grote geheim bekend te maken, zodat het zichtbaar zou worden voor alle tronen, rangen en standen in de geestelijke wereld… Het geheim? Dat is dat Gods volle en veelkleurige wijsheid zichtbaar -is- geworden dóór ons (niet jou… ONS!), de kerk." 

Check Efeze 3

// Dit is de laatste blog voor de zomer voor jullie! We hebben er weer 6 gehad. Lees de ‘ouwe’ nog eens door als je zin hebt in herkauwen. En anders zie je de eerste weer verschijnen ergens op een woensdag in augustus. Love you! //

Deze gouwe ouwe zingt de laatste week in m'n hart rond: