IMG_3118.JPG

Is hij niet –eh gevaarlijk? Ik geloof vast ik behoorlijk bang ben als ik met die leeuw kennis moet maken.”
“Dat ben je vast en zeker, liefje, dat  kun je gerust geloven,” zei mevrouw Bever, “iemand die niet tegenover Aslan staat met knikkende knieën is of bijzonder moedig of bijzonder dom.”
 Dus hij is toch gevaarlijk?”, zei Lucy.
“Gevaarlijk?” zei meneer Bever. “Hoor je niet wat mevrouw Bever zegt? Niemand heeft gezegd dat hij niet gevaarlijk is. Natuurlijk is gevaarlijk. Maar Hij is goed. Hij is onze Koning; dat zei ik toch al.”

Dit briljante stukje is geschreven door C.S.Lewis en komt uit het eerste Narnia-boek. Dit stukje speelt zich af wanneer het meisje Lucy hoort dat ze zo moet kennismaken met Aslan en ontdekt dat Aslan een leeuw is.

Heb je dat ook? Dat wanneer je beeld van je Heer wordt aangescherpt, dat je daar zo blij van wordt? Dit stukje tekst doet dat bij mij. Aslan is Jezus. En omdat ik een huis vol kleine jongetjes heb, en ik geen ‘only-soft’ beeld van onze Heer wil laten zien… Maar vooral ook hoe ruig, stoer en sterk Hij is… prijkt Aslan aan de muur. Midden in de woonkamer. En vertel ik erbij dat de Here Jezus is als die leeuw. En grappig; door vriendjes wordt de leeuw al herkent als Aslan. En zo komt het dat wij –wat betreft de vriendjes- wij wonen in het huis van Aslan.

Binnenkort ga ik de oudste de eerste Narnia verhalen voorlezen. Nu al zin in.

Wanneer je een beeld van onze Heer hebt, dat Hij alleen maar liefjes is en geduldig en aardig en altijd behulpzaam. Dan klopt dat beeld. Maar het is hoe Hij is naar ons, naar jou toe. Zijn beloveds. Jij bent Zijn schat van grote waarde. Maar wanneer Hij zich omdraait naar onze vijanden… dan hoor je de roaring of the real Lion. En als je dat wel eens live gehoord hebt, dan weet je hoe je hele binnenkant dan gaat trillen. Het dwingt ontzag af…

Het is goed om dat stuk van Hem ook te laten zien. Ervaren. Want het maakt, dat je natúúrlijk graag bij Hem schuilt.  Het helpt je, om eigenwijzigheid achterwege te laten. Het helpt je om je over te geven aan Hem.

Ik zegen met regelmaat onze KIDSafdeling. En vandaag doe ik dat bewust voor ons Jezus’ beeld. Dat in ons hart een zo volledig mogelijk beeld van onze machtige Koning is. Dat we in staat zijn omdat beeld in al onze uitingsvormen, op welke plek binnen Kids dan ook… tot uiting komt. Amen?

Het liefde principe geldt hier: Liefde kun je pas geven, als je het eerst ontvangen hebt. Kijk even in de ogen van onze Aslan en zet dan onderstaand nummer eens aan (en vooral dat refrein!). Zie je Koning.

(En heb je tips/beeldmateriaal/etc waar je aan moet denken. Laat het weten! Zet het op de FBgroep of mail kids@jongenvrij.nl)