Zondag Pinksteren! Vanwege onderstaande geen tijd gehad om iets speciaals voor jullie te regelen. Maar surely hebben jullie iets bedacht wat zondag speciaal maakt. Pinksteren de geboorte van de kerk is nogal een feestje waard.

Naamloos.jpg

Zoals je ongetwijfeld niet ontgaan is, zijn we met onze nieuwe senior pastor ook een hele nieuwe kerkfamilie rijker geworden. Vorige week was ik daar en heb ik van alles gefilmd in hun gebouw, zodat niet alleen ik maar ook jij hen steeds beter leert kennen.

Qua hoe ze zijn

Ze ontvingen ons (ik was met een groep vrouwen uit het leidersteam vanwege de vrouwenconferentie) met open armen en zeiden dingen als ‘jullie zijn familie’, ‘Wat goed jullie te ontmoeten’. Maar wat ik zo tof vond, was dat ze het niet alleen zeiden maar dat ze ons ook echt het vertrouwen en de ruimte gaven om als familie daar rond te lopen. Binnen no time draaiden we mee in de voorbereiding voor de Gracious conferentie, wat inhield dat ieder van ons all-over-the-place was. Inclusief alle deuren open trekken, één van ons had een bankpas en bestelde lunch namens de kerk, de volgende regelde de hele shop omdat dit even zo uitkwam. Zo geinig. Ze waren vriendelijk, en namen ons op in hun geheel. Niet alleen ‘familie’ qua mooi verhaal, maar het is ècht zo. En dat zegt wat over hoe ze zijn. :)

Andere cultuur

Ja, Zuid-Afrika is een beetje anders dan Nederland. Je kunt daar bijvoorbeeld niet zomaar overal over straat lopen. Overvallen zijn daar veel normaler dan bij ons. Iedereen moet daar volle bak werken om te kunnen leven. Ook ‘de apartheid’ heeft nog steeds een flinke staart. Dat maakt dat eea anders werkt en is. Maar we matchen wel goed. We begrijpen elkaar. Wellicht komen wij in sommige gevallen nog wat directer over, en zijn we wat meer geneigd om sneller ergens wat van te vinden buiten ons zicht om… maar de ervaring so far is zeer goed.

En wat ik ook vaak gedacht heb: wat boffen we, dat we met zo’n sterke kerk van doen hebben. Onze Nederlandse kerk is prachtig, we weten wat we geloven. We kennen Hem. Met hun erbij gaan we veel beter in staat zijn, dat wat we geloven nog beter te laten doorsijpelen in onze structuren, in onze teams.

Filmpje 1: Het gebouw

Overzicht van het hele gebouw. Met uitgebreide aandacht voor de kidsruimtes en iets later ook de Motherroom, waar moeders met hun 0 jarigen terecht kunnen. Tijdens het filmen wordt eea uitgelegd over de ruimtes door mij of Kirsty. Kirsty is de P.A. van pastor Tara en regelt vanalles en ze is ook degene die je vaak ziet op foto’s van de worship. Zij is een ongelofelijke zangeres, die met heel veel power bediend.

Filmpje 2: RedKidz

Wat shots van de Praise Party bij de bovenbouw en ook zie je mij een klein beetje in actie en het ruwe filmpje dat ik straks wil verbouwen om onze kinderen iets van Redemption te laten zien. Geinig toch.
PraiseParty is een soort van kort samenkomstje die ze voor twee leeftijdsgroepen aanbieden. Voor de jonge -en voor de oudere kinderen. Tijdens de PraiseParty is er een soort van host die lol maakt met de kinderen, die nieuwe kinderen verwelkomt, kids die jarig waren feliciteert en de worship introduceert. Na de PraiseParty gaat iedereen naar leeftijdsgroep en krijgt les op maat. Kijk maar mee:


Leuk om te zien hè!


Tot volgende week!

Roos