Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een willekeurige kinderclub en een kerk. Heb je je dat wel eens afgevraagd? Eigenlijk is het dezelfde vraag of je zondagochtend gevuld is met een leuke hobby of met de kerk.

ZS6bpB3E_400x400-300x300.jpg

Dit is wat ik mijn zoon (inmiddels 7) uitleg:

We doen allemaal dingen door de week. Sommige dingen zijn vooral leuk, andere dingen zijn nuttig… nuttig is als we er iets van leren. Het fijnste is, als al die dingen die we doen leuk en nuttig tegelijk zijn.
Doordeweeks ga je naar school. Daar leer je van alles dat handig is voor nu en voor later. Zwemles is leuk en handig om te kunnen. En zondags gaan we naar de kerk, dat doen we omdat de Here God ons ons die plek gegeven heeft! En daar kan Hij ons hart op een speciale manier extra sterk maken. En een sterk hart… betekent dat je alles aankunt. Net zoals een sterke leeuw.

De Bijbel zegt namelijk dit over de kerk:

God heeft Hem (onze Jezus) over alles de macht gegeven: Hij is Heerser geworden over alles wat er is. En Hij heeft Hem gemaakt tot het Hoofd van de kerk. De kerk is zijn Lichaam. En de kerk is vol van Hem. Hij vult alles en iedereen helemaal met Zichzelf. Efeze 1 laatste zinnen.

Bam! Boven alle machten. Sterker dan alle gedoe hier op aarde. Is mijn Heer. Mijn Jezus. En Hij is het die –de kerk- voorziet. De kerk is niet het gebouw he. Dat zijn wij. De mensen. De ouderen en kinderen inclusief.

Wát wij nodig hebben in de tijd dat we nog op aarde zijn. Is dat de naarbenedenzuigende werking… de onzekere gevoelens die daarbij horen… de doelloosheid… van onze wereld… ons niet kan raken. Dat we onaantastbaar zijn.

En dát is waarom Hij de kerk bij elkaar brengt.

Ja. De kerk heeft nog veel meer voordelen en doelen. Maar mij gaat het erom in deze blog, dat je ziet… wat het in eerste plaats voor ons betekent. Het is dé plek waar Hij ons hart sterk maakt.

Daarom… laat onze KIDS afdeling niet alleen ontzettend leuk zijn. Maar laten we de kinderen voorleven hoe we bij Hem –die we niet met onze blote ogen kunnen zien, maar wel degelijk ècht is- kunnen komen. Laten we ze iedere keer weer bij Hem brengen. Zodat hun harten sterk groeien. Onaantastbaar.

En for the record: wanneer je dit optimaal doet… dan is Sunday: FUNday! Want reken maar dat zijn bij Hem het leukste, meestvervullende is dat je ‘samen’ kunt beleven.