Hoe ben je aantrekkelijk voor kinderen?

Maak je eigen aantrekkelijkheidslijstje


Sommige mensen lijken dit van nature te hebben: dat kinderen makkelijk dichtbij komen. Terwijl anderen juist het gevoel hebben dat ze daar heel veel moeite voor moeten doen… en dus of krampachtig aardig gaan proberen te zijn… of -soms- niet eens hun best meer (?) doen. Die laatste categorie zijn dan ook meestal de mensen die KIDS ervaren als een moetje.

Gewoon mensen
Als het waar is, dat kinderen gewoon mensen zijn. Dan werken de basisdingen rondom contact met mensen hetzelfde als bij de volwassen variant. Heb je daar wel eens bij stil gestaan?

Omdraaien
Wat zijn basisdingen die in contact met andere mensen altijd belangrijk zijn? Het is handig om het om te draaien. Dus om te bedenken wat jij zélf prettig vindt in contact met mensen. Bedenk de mensen die je echt aardig vindt, niet per se je close vrienden, maar ook gewoon mensen die je ontmoet. In het algemeen. Wat voor een soort mensen zijn dat?

Ik heb een lijstje van aantrekkelijke mensen gemaakt. Dus niet het lijstje van Jezus, maar mijn lijstje. Van wat ik aantrekkelijk vind aan mensen. Misschien is jouw lijstje wel iets anders. Maar ik vermoed dat er gelijkenissen in zitten.

-   Mensen die vriendelijk zijn.

-   Mensen die niet alleen bezig zijn met zichzelf maar geïnteresseerd zijn in de mensen om hen heen.

-   Mensen die echt zijn. Die zichzelf zijn. Dat vind ik prachtig.

-   Mensen die niet pleasen, maar wel kunnen en willen geven.

-   Mensen die ontspannen zijn en niet rondlopen als wandelende rechter en iedereen en alles constant beoordelen.

Zoiets.

En als je dan denkt aan wat Jezus zei: “Behandel anderen dus steeds zoals je wilt dat ze jullie behandelen…” Mattheus 7 vers 12


Nu zou het zomaar kunnen dat er wat vragen of misschien zelfs tegenargumenten oppoppen in je gedachten. Laat ik er eens twee langs gaan:

“Maar Roos. Ik ben echt geen kindermens!”

Tuurlijk, sommige mensen snappen de kinderflavour heel erg goed. Maar de aantrekkelijkheid van die mensen, zit hem niet in wat ze precies doen. Het zet ‘m in hoe ze naar de kinderen kijken. Ze zien mensen. En die aantrekkelijke kindermensen, zijn niet alleen degenen die heel energiek zijn. Let maar eens op. Ook rustige mensen, kunnen als honing zijn voor jonge mensen. Wees jezelf! Je bent prachtig. En als je namens Jezus mag geven aan andere (jonge) mensen. Probeer bovenstaande dan eens.


“Roos, ik houd van kinderen. Maar toch moeite hier mee. Ik begrijp wat je zegt, maar het lijkt wel alsof ik niet leuk genoeg ben ofzo.”

rotterdam.jpg

Ik ga een schijnbaar gekke afslag nemen. Maar het raakt de kern, dus je hebt er vast wat aan. De basis van een aantrekkelijk mens zijn, ligt in weten wie je bent: ‘rechtvaardig’. Niet omdat het je zelf lukt om ‘oké te zijn met jezelf’ en alleen maar goed te verwachten… maar omdat je hebt in gezien dat je Zijn rechtvaardigheid nodig hebt, waardoor wie jij bent wél tot je recht kan komen en wel goed kunt verwachten… omdat Hij je alles kan geven omdat je Zijn rechtvaardigheid hebt aangenomen.
Hierin sterker groeien, veroorzaakt ontspannenheid over jezelf. Over wie je bent en wat je doet. Het veroorzaakt vertrouwen dat Hij je alles gegeven heeft om waar dan ook tot je recht te komen. En dat mag vervolgens een echte glimlach op je gezicht geven… zo aantrekkelijk. Dit is iets wat aan je binnenkant sterker groeit, door je zelf de tijd te geven om hierin te wortelen.

Op de wc
Tip: Stel je bent zondag bij KIDS en je voelt je nog niet zo confident. Neem dan de komende dagen de tijd om dagelijks een worshipnummer aan te zetten die je hart raakt en je te bedenken dat je ‘rechtvaardig bent’. Zie jezelf zoals Hij je ziet. Gebruik je voorstellingsvermogen om naar je eigen ontspannen zelf te kijken die tussen de kids beweegt. Kost je nog geen 5 minuten ;) en kan zelfs op de wc. En zet dit nummer ook op zondagmorgen vlak voordat je de deur uit gaat. Dit is een maniertje. Maar helpt je om te cultiveren wat je gelooft. Helpt je te wennen aan hoe je mag leven en rond bewegen.

God zegent je! Goeie week,
Roos


Super mooi worshipnummer:

mocht je er één zoeken ;)