brand new.jpg

De Middenstip.

Echt zijn. Echt samen optrekken en elkaars eigenheid willen omarmen als goud. Dat is wat de kerk zo uniek maakt.

Ik ben al een tijdje bezig met het bedenken van een logo voor de KIDS trainingen. Eentje die past bij wat het hart is van onze kerk. 

light in the middle.jpg

Dit was m'n eerste gedachte

 

Want. Dit is hoe we als KIDSteam bewegen. Jezus de grote Middenstip in het midden, want Hij is onze Koning. En wij er in een cirkel omheen.

En als je dan die tekst erbij pakt uit Johannes 3 vers 14, die als ik me niet vergis ons allereerste jaarthema-tekst was van Jong en Vrij… Waar pastor Marcel een groot statement maakte met dat kerk-zijn ècht alleen tof, werkend en verbindend zou zijn… als we dit serieus nemen:

“De mensenzoon moet hoog opgeheven worden…

(zo gaat de tekst verder:… zoals Mozes in de woestijn de slang omhoog geheven heeft, zodat een ieder die naar Hem kijkt niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft…)

Dus dat logo. Dat rondje met die stip erin… is best een mooi iets. Right?


Maar het is nóg mooier als je bedenkt. Dat de Here Jezus ons gelijk ook deze tekst meegaf. Een soort van belofte, dat het echt zo werkt (uit Johannes 12 vers 32). De context is hetzelfde. De Here Jezus vertelt hier zelf over wát Hij gaat doen en waarom.

“Wanneer Ik van de aarde omhoog geheven wordt, zal Ik iedereen naar mij toe halen.”

The Passion Translation laat het nog mooier zien:

“And I will do this (de duivel en z’n acties verslaan) when I am lifted up off the ground and when I draw the hearts of people to gather them to Me.”

Dus wanneer we Hem omhoog tillen. Hem de belangrijkste rol geven. Dan komen we vanzelf dichter bij elkaar te staan. Want als je in een cirkel om Hem heen staat. En Hij trekt iedereen naar zich toe. Dan beweegt iedereen naar het midden… en wordt de cirkel krapper. (vraag het KIDSteam van Hellevoet maar, die hebben 't uitgeprobeerd)

Heel praktisch:
Zó mag het zijn in al onze meetings… gesprekjes.... KIDSsamenkomsten... alles.  Niet dat we gewoon iets christelijks zeggen omdat het hoort (blegh, dat is nep als 'omdat het hoort' de reden zou zijn)... maar als het echt waarheid in ons leven is, dat we serieus consequent maken dat HIJ onze reden van bestaan is. Dat Hij de Koning is. Dat alles om Hem draait. Och. Dat is zo gaaf. De meetings/gesprekjes/samenkomsten waar Hij er is, geven je kippenvel, wordt je echt gehoord/geholpen. 

Vandaar dus dat logo dat ons daar in aanmoedigt.

light in the middle 2.jpg

Maar uiteindelijk is het logo toch nog anders geworden in m’n hoofd.
<<< Zo.

Het lijkt een beetje een gebakken ei. For the record: Dit is natuurlijk niet het schitterende excellente eindresultaat dat ik voor ogen heb. Er moet nog even een designer wat mee doen. Haha. Maar als tie af is, ga je hem snel zien. Misschien kun je al raden waarom die stip in het midden geel is. Anders: hoor je het bij the reveal.Voor de liefhebber, hieronder een indrukwekkend filmpje van Pastor Prince tijdens een van zijn grote Amerikatours. Hij wordt daar ontvangen alsof hij de koning zelf is. Iedereen filmen en juichen... En moet je opletten wat hij doet. Ik vind het zo tof. 

 

 

Comment