WELKOM IN 2019! En wat een groot nieuws! Een nieuwe senior pastor. Wauw. Daar gaan we komende tijd meer over horen, over wie hij is en wat dit betekent. Voor nu een blog die bol staat van input die ik met name van onze founding pastor heb geleerd. En helemaal onderaan… een videoboodschap van een wel heel toffe trainer! Enjoy


best version.jpg

Wist je dat er een beste versie bestaat van jezelf? En dus ook van de kerk (want die bestaat uit mensen). Ik geloof dat echt. En ik geloof ook echt, dat het pas zin heeft om je daarmee bezig te houden is, als je geen lat neerlegt.

Haha. Klinkt behoorlijk tegenstrijdig hè.

Ik ga hier kort 3 dingen over roepen. En ik hoop je zo iets mee te geven waar je even over na zult denken… en dat je weer een stap zult zetten naar de beste versie van jezelf.

1.   Human being

Je bent een human being. Niet een human doing. Weten wie je BENT en van daaruit ontspannen je leven doorwandelen. Dat is de sleutel voor een vrij en blij leven. Wil je iemand zijn die vanuit z’n hart leeft. OF wil je laten zien met wat je DOET dat je er heus wel toe doet… en dat als dat niet lukt of niet meer kan om wat voor reden dan ook… je opeens in een gat valt. Wat is wijs? Ik kies het eerste. Want je hart is bedoeld als de bron van je leven. Daarin zit verstopt waar je passie(s) zit. Did you know that? (Spreuken 3 vers 23)

2.   Tik tik wie ben ik?

Ja. Nu kun heel snel het juiste antwoord geven. Want als Jong en Vrij-er, zeg je natuurlijk zonder te knipperen: Ik ben een geliefd kind van Vader God. Oh, en dat is zó waar! Maar soms kan een bekend antwoord een ‘platgetrapt paadjes gevoel’ geven en raakt het je even niet zo, dat het je die ontspannenheid geeft die er in dit feit ligt. En. Heb je er dus niet zoveel aan.

Dus daarom. Check je gedachtewereld eens. Want je gedachtes worden gevoed door wat er in je hart leeft. Welke gedachtes spinnen er rond?

Wist je dat je kort gezegd 4 partijen invloed hebben op je gedachtewereld?

1. Wat jezelf vindt.
2. Wat anderen zeggen.
3. Wat je God zegt.
4. Wat de tegenstander van de mensen zegt.

Wanneer je zelf je gedachtewereld zou willen sturen (dat kun je namelijk), en je kiest ervoor om het te richten op je WIE JE BENT. Op je identiteit als geliefd kind van je Vader God. Dan kom je uit bij de vraag: hoe klinkt mijn Vader dan in al die gedachtes? Want. In the end, is alleen wat Hij zegt interessant. Want wat Hij zegt brengt Leven in je leven. Passie. Fun. Hij heeft je altijd al gewild, je bedacht, je gevormd, je in deze tijd geplaatst, en weet waarvoor je bedoeld bent. Wat jouw beste versie is.

Hoe klinkt Hij dan?
Hij klinkt zoals Hij is. En als je Hem beter wilt leren kennen, zegt de Bijbel dat het slim is om naar Jezus te kijken. Dat is makkelijk! Lees over Hem in je Bijbel. Leer over Hem in church.
En tegelijk, check je gedachtes eens aan deze tekst uit de Bijbel (1 Korinthe 14): Iemand die namens God klinkt (zo is Hij), spreekt de mensen opbouwend, bemoedigend en troostend toe. Met andere woorden, gedachtes die niet opbouwend zijn. Die niet bemoedigend zijn, je verder helpen, maar de grond in trappen… DIE ZIJN NIET VAN HEM. En zijn dus niet voor jou, als geliefd kind van je Vader.

3.   Wat wil je echt?

Het is me opgevallen, in gesprekken met mensen, dat ze hier vaak niet of nauwelijks over nadenken. Soms, omdat ze hier nog nooit eerder naar gevraagd zijn. Soms omdat ze niet teleurgesteld willen worden. Soms omdat ze zich schamen, omdat ‘ik toch niet mag denken dat ik dat zou mogen doen.’  En als ik naar mezelf kijk, heb ik ook wel eens iets gedacht dat ik het graag wilde, maar wilde ik dat alleen omdat het er zo gaaf uit zag bij die ander.


Concluding
De Beste Versie van je zelf. Daar hobbel je in rond, wanneer je geworteld bent, in weten wie je bent. Je niet met alle winden (gedachtes) meewaait die erin je opkomen of naar je toe komen. Je ziet wat jouw passie, jouw hartsverlangen is, het durft uit te spreken en ervoor durft te gaan.

I know. Dit is een proces. Een leuk en prachtig proces! En ik hoop. Dat ik met deze blog een duwtje geef. Want ècht. Je bent hier niet zomaar. Je hebt een Vader die jou wilde. En Die je alles gegeven heeft om hier te schitteren. Laten we alles pakken. Laten we elkaar aanvuren. Laten we gracious zijn.


Over die beste versie gesproken… kijk even naar Trainer Elske die zaterdag 9 februari de Podium Training gaat geven.