Afgelopen weekend ontmoetten we als Jong en Vrij KIDS de Zuid-Afrikaanse kids pastor Candice. Dat was een bijzonder goede ontmoeting.

bd71ad3d-98a7-4d3b-92dd-28d1fc4035bb.jpg

bij de meeting waren zoveel mogelijk kidsleiders aanwezig
pastor Candice is de vijfde van links

Natuurlijk was iedereen benieuwd naar haar, maar vooral ook naar al het nieuws wat er ongetwijfeld aankomt voor onze kerk en dus ook voor onze kidskerk. Mooi om te horen dat zij (onze extended church family) net zo benieuwd zijn naar ‘onze’ toekomst. Wist je dat er een luid applaus was toen ze ‘daar’ hoorden dat wij bij hun gingen horen? Bijzonder. Want dit heeft niet alleen impact op ons, maar ook op hun.

Hoe de komende tijd eruit gaat zien, dat staat niet vast. Het zal zich gaan ontvouwen. Er is niet een vastliggend plan of een vastliggende structuur dat uitgerold wordt. Want onze Heer heeft de leiding en dat betekent dat het Zijn plan is en ook dat precies op maat en zoveel beter is dan wij kunnen bedenken. En dat gegeven vind ik persoonlijk echt exciting!

Mooie tekst die pastor Candice met ons deelde was Jesaja 40 vers 31.

4b69555f3a3b2623540171923ac276c6.jpg

Zij die op de Heer ‘wachten’… Dit gaat over ons. Wij ‘wachten’ op de Heer, op Zijn leiding, op Zijn moves. Sowieso doen we dat. Maar ook heel letterlijk nu, nu twee kerken aan het één worden zijn.
In deze tekst zit iets moois verstopt. En dat zit in het woord ‘wachten’. Daarin zit het geheim verborgen van al het moois wat erna beschreven staat. Dus let op als je nieuwe kracht, passie wilt… als je wilt ontdekken hoe je niet moe wordt, terwijl je veel werk verzet.

Wachten. Het Hebreeuwse woord dat daar staat is: ‘qavah’. En dit woord heeft twee betekenissen. De eerste is:

1. Wachten, verlangend uitzien naar.

Precies wat het woord ook zegt in het Nederlands. Maar de betekenis is rijker. Dit soort wachten betekent ook:

2. Samen binden, alsof je touwtjes samen bindt tot één sterker touw oftewel: twijgen

De aanmoediging die pastor Candice gaf, ging hierover. Laten we Hem vertrouwen en elkaar opzoeken. Laten we ons aan elkaar connecten, twijgen, binden… Laten we Hem vertrouwen. Hij heeft een prachtig plan en is het met ons aan het uitwandelen. En als we voor ons gevoel even letterlijk wachten, dan mag dat er zo uit zien: we kijken verlangend uit naar alles van Hem en terwijl we we dat doen, twijgen we ons aan elkaar.

Wow.


Volgende week verder met het laatste deel van onze Kids Visie.