Je zou de gedachte kunnen hebben dat onze Kids afdeling een beetje ver af staat van alle grootse dingen die Pastor Marcel ons leert en de soms gigantische vergezichten die hij ons laat zien. Dat kan ik me best voorstellen. Maar het tegendeel is waar. Daarom zal ik met regelmaat een blog posten over onze plek in het geheel. Want we staan alles behalve los van onze senior pastor.

Pastors.jpg

Praktisch iedereen binnen Jong en Vrij zal wel eens gehoord hebben dat Pastor Prince van New Creation Church een hele warme relatie heeft met ons als kerk. Dat klopt inderdaad :). Maar wellicht heb je nog niet eerder gehoord, dat het Pastor Prince was die onze senior pastor opriep om zijn specifieke roeping te omarmen en daar machtig bij profeteerde.  (‘Machtig’, dat is echt het beste woord dat ik kan vinden die past bij dat moment. Want, lucky blessed me, ik was daarbij.) Doordat pastor Marcel daar gehoor aangaf, hebben wij nu een kerk. En niet zomaar een kerk, maar een kerk die ingericht is rond die specifieke roeping van onze senior pastor.

Nog steeds wordt deze profetie er regelmatig bij gepakt op allerlei bestuurslagen. Dat is logisch, want wanneer God spreekt (door iemand heen), dan blijven die woorden hangen ;).

Laten we, de misschien wel belangrijkste zin voor ons er eens uitvissen:

‘The work needs a strong local church to house the glory.’

Vrij vertaald:

‘Het werk’(dit gaat over die roeping) heeft een sterke lokale kerk nodig, om de glorie (van dat werk) een plek te kunnen geven.’

Volg je ‘m? Het werk refereert aan de specifieke roeping van pastor Marcel. Daar komt glorie/ resultaat van af… wat ergens een plek moet krijgen. En daar krijg jij een rol… want die glorie krijgt plek in onze kerk. Onze kerk, die bedoeld is om hartstikke sterk te zijn.

Maar Roos, wat is dan die roeping -dat werk- van onze senior pastor precies?”

Nou, die is behoorlijk en de reikbaarheid is lastig te vangen in een zin. Eén van de sterkste elementen is ‘het helpen van kerken om helemaal in Zijn genade te bewegen’. Dus niet alleen de preken in sinc met wat onze Jezus deed aan het kruis, maar een hele kerk die op iedere plek doordrongen is van Zijn genade. Een glorieuze kerk dus, waar je ontzettend graag bent… die je mee wilt maken, want de kerk is Jezus HART zichtbaar en tastbaar op aarde.

Wat ik geloof? Wat er in mijn hart zit? Dat ik bij deze roeping hoor. Mijn hart gaat borrelen als ik pastor Marcel hoor preken. Ik ben ontzettend dankbaar als ik onderwijs krijg in de kerk… dat allemaal voortkomt uit het fundament wat hij gelegd heeft… En logisch, wat in je hart zit, bepaalt je keuzes. Bepaalt je prioriteiten, je houding tov dingen.

Vandaar ook dat het best goed is om samen eens over te hebben. Dat gaan we doen. Er valt nog zoveel over te zeggen namelijk. Dus met regelmaat in de blog iets hierover en wellicht ook als we elkaar ontmoeten!

Voor nu: Neem dit de komende week eens mee in je gedachten. En bespreek zelf eens met je Heer hoe jij in deze kerk wilt bewegen. Duik je vol mee de roeping in? Voel je in je hart ook die borreling?