Everyday.jpg

Met enige regelmaat spreek ik af met mijn vriend pastor Chris. Deze grote, goedlachse Nederlander is een bekende verschijning in de stad in Zuidwest China waar hij met zijn gezin al vele jaren woont. In veel van onze locaties hebben we hem het afgelopen jaar kunnen ontmoeten, tijdens hun verlofperiode in Nederland. 

Wij hebben een mooie manier van contact houden: we video-bellen elkaar via de Chinese app wechat. Deze Aziatische whatsapp levert de meest stabiele verbinding. Terwijl ik vanmorgen in de auto zat, spraken én zagen we elkaar. Dat wil zeggen: Chris zag mij achter het stuur zitten. Ik hield de ogen op de weg, uiteraard :)

Nu is het altijd goed om elkaar te spreken. Twee broers, vrienden op verschillende plekken in de wereld. Ieder met onze eigen levens, gezinnen, werk, uitdagingen. “Ben je dozen aan ’t inpakken?” vroeg Chris vrolijk. “En jij, al onderweg naar ’t buitenland?” kaatste ik terug. Waar mijn hoofd vol is met een verhuis-dingetje deze dagen, zorgt het Chinese visum-systeem ervoor dat Chris met zijn dochter het land dient te verlaten en bij een ambassade in het buitenland een nieuw visum aan moet vragen. Uitdagingen… 

Deze uitdagingen kunnen soms lijken als de bekende winterstormen. Ons nationale weerbureau zou er een code voor afgeven :) Terwijl ik zo met Chris over de snelweg naar het zuiden reed, veranderde het weer: de donkere wolken, waaruit af en toe regen en natte sneeuw viel, maakten plotsklaps plaats voor een heldere, bijna verblindende zon.

Kijk, zo mag dat werken, zegenden Chris en ik elkaar: waar wij zojuist dachten donkere wolken te zien, maken deze plaats voor het heldere licht van Vaders Zon over ons! 

Maleachi profeteert daarover iets moois, een belofte die je jezelf mag toespreken vandaag - temidden van echte wolken óf denkbeeldige: Voor jou: zonneschijn! De zon van gerechtigheid gaat op over wie Mijn naam eert, genezing straalt vanuit zijn vleugels. Je stroomt over van energie, als een kalfje, jong en dartel! (Maleachi 3:20, naar the Message) 

Mooie dag!