Het zal een jaar of vijf geleden zijn, dat ik met één van mijn beste vrienden over ongeveer alles kon praten… behalve over de gemeente en het onderwijs dat ik daar ontving. Nu zag hij wel de veranderingen in ons leven en was live-getuige van het herstel in ons hart en ons gezin. 

Saillant detail is nog, dat Vriend tot dat moment buitengewoon behendig was in het gratis binnenhalen van alles wat op het wereldwijdeweb beschikbaar is: films, spellen, hij wist het te vinden. Kort voordat de zomervakantie aanbrak - we gingen dat jaar beiden in een andere richting - belde Vriend mij. “Zegguh… die uit Singapore, waar jij altijd naar luistert…” begon hij tot mijn niet geringe verbazing, “daar kan ik helemaal niks van vinden op die download sites!” 

Nadat ik bijgekomen was van mijn verbazing (Vriend op zoek naar materiaal van pastor Prince?!?!) barste ik in lachen uit: nee, deze voorganger uit Singapore zul je niet zo gauw op illegale download platforms aantreffen! Maar, bedacht ik direct: nu even opletten. 

Vriend had duidelijk het voornemen iets van deze pastor te downloaden. Welnu, dat kon geregeld worden. Wilde ik zelfs wel voor ‘m doen, zij het niet illegaal. “Ja,” was het vervolg “ik wou op vakantie maar eens wat van hem luisteren, doe jij toch ook altijd?” Hij had duidelijk goed opgelet. 

Vriend’s niet zo heel nieuwerwetse telefoon beschikte over één goede eigenschap: een heel grote harde schijf. Deze werd door mij volgestopt met ‘goed voedsel’ zoals ik het mapje in jongenvrij-jargon noemde. Zo, daar kon Vriend de zomer mee door. 

De rest is geschiedenis’, zou ik ter afsluiting kunnen zeggen. Vriend luisterde een zomer lang aan het strand, kwam terug van vakantie en bezocht een dienst, ging niet meer weg. Ontving leven, herstel en vernieuwing. Verloor misschien een hobby, maar illegale downloads van pastor Prince heeft hij nooit meer gezocht :) 

Mooie dag!

Tip: vul je mp3-speler of telefoon voor vakantie met ‘goed voedsel’, bijvoorbeeld van webshop.jongenvrij.nl of http://www.josephprince.org/store/ ofmaak gebruik van de download-knop bij de preken in deze app.