Wanneer ik op reis ben in andere landen, kan ik genieten van een expliciet klimaat. Wat bedoel ik daarmee? Ik houd ervan, wanneer de winter in Oekraïne écht koud en besneeuwd is. In Albanië is de zomer dús strak 30 graden - en zo hoort dat :) 

In een Nederlandse zomer kun je zo ongeveer ieder weertype verwachten. Sinds kort weten we dat zelfs een nachtvorstje in het begin van augustus daarbij kan horen… 

Nu hoor je in de gemeente vaak zeggen “wij leven onder een open hemel” en dat klopt. Wie Jezus heeft leren kennen en Hem heeft toegelaten in zijn leven, weet dat Gods liefde en gunst voor altijd op hem zijn.

Wie dan een altijd stralende zon boven zijn hoofd denkt te zien, moet echter zijn verwachtingen bijstellen. Met de val van Adam en Eva in het paradijs deden dood, ziekte en ellende hun intrede in de schepping. Zo leven wij in een gevallen wereld en zien dagelijks om ons heen de consequenties daarvan.

Gods reddingsplan dat in Jezus naar ons toekomt, voorziet in bescherming en redding in die situaties dat de ‘zon’ door dikke, zwarte wolken vervangen lijkt. Zijn ‘uitreddende’ liefde en zorg voor jou zijn groter dan iedere situatie in de wereld. 

Deze Psalm helpt mij iedere dag om die waarheid te ontvangen en te vertrouwen op Vaders bescherming:

Hij zal je beschermen met zijn vleugels, onder Zijn wieken vind je een toevlucht, Zijn trouw is een veilig schild… Ik zal bevrijden wie mij liefheeft en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is. 

Psalm 91:4,14

Dit laatste vers is geen ‘voorwaarde’ voor jou: Jezus zelf maakte jou vertrouwd met de naam van de Vader. In Hem vindt jouw hart zijn rust. 

Van die rust in iedere situatie van het leven spreekt dit lied: https://youtu.be/lAdwX8HypJM 

Shalom!