God had een plan met jouw leven. Misschien al honderd keer gehoord maar nog niet veel van gekomen? Dan is het nu tijd om niet op te geven, maar op te letten! God heeft namelijk nog steeds datzelfde plan.

Zolang wij nog niet in Zijn plan zijn gearriveerd ervaren we vaak: je wordt geleefd door je agenda of je omgeving. Tegenslag op gebied van voorziening of gezondheid. Weinig liefde te geven. Je komt weinig aan genieten toe. Je durft niet meer te dromen, bang voor teleurstelling.

Stel je eens even voor. Je bent plotseling Koning of Koningin. Je kunt gewoon beslissen wat je wilt en hoe je dat wilt (in het lands- of familiebelang). Alle middelen en alle hulp is beschikbaar en dat komt allemaal in actie zodra jij een besluit neemt.

De volgende uitspraak was bij Paulus realiteit en bleef dus geen mooie theorie:

..veel meer zullen zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen, leven en als koningen heersen door de ene, Jezus Christus.

Dat ‘veel meer’ heeft betrekking op de aardse realiteit. Loop jij op veel gebied achter de feiten aan? Slaaf? Hopeloosheid? Dat is heftig he? Hoeven we niet te ontkennen! Maar veel meer dan de impact daarvan, is het tegenovergestelde mogelijk.

Ook al vaker gehoord? Maar hebben wij niet vaak gedacht dat ‘op onszelf’ (alleen) te moeten bereiken? Waar ligt jouw verwachting van waar en hoe Jezus dit gaat doen? Paulus zegt in de gemeente. Jong en Vrij is daar nog niet. Maar vanavond gaan we kijken hoe we daar gaan komen. En het hoeft helemaal niet lang te duren. Alles van de afgelopen jaren, inclusief lessen uit mislukkingen, begint bij elkaar te komen.

Finale van de Champions League.

Tot vanavond en anders tot morgen!