Everyday.jpg

Stel je voor: je werkt voor een groot bedrijf. Duizenden medewerkers wereldwijd. De interne communicatie hebben ze goed voor elkaar: iedere week verschijnt er namens de directie een nieuwsbrief, die ook keurig in jouw mailbox landt. Op verschillende locaties in het bedrijf hangt deze ook zichtbaar, op papier: van de Directie staat erboven. 

Iedereen begrijpt, dat de directeur van zo'n wereldbedrijf zich niet iedere week persoonlijk tot zijn medewerkers richt. Die nieuwsbrief zal wel door één van zijn medewerkers geschreven worden. Tuurlijk, het klinkt goed, ‘van de Directie’, maar denk maar niet dat deze regels door de grote baas zelf geschreven zijn. 

Op een dag gebeurt er iets bijzonders. De manager van jouw bedrijfsonderdeel komt naar je werkplek gelopen, een gewichtige blik in zijn ogen. “Kun je even meekomen?” klinkt het, meer als een opdracht dan als een vraag. Direct leg je neer waar je mee bezig was: tien antwoorden op de vraag ‘waarom???’ flitsen door je hoofd, terwijl de manager zich al omdraait: “De Directeur zelf heeft naar je gevraagd, hij wil je spreken.” 

Nu eerlijk: verwacht je de secretaresse van de grote baas in het kantoortje te zien? Eén van zijn naaste medewerkers? Misschien wel degene die altijd de nieuwsmail schrijft? Nee, natuurlijk niet, immers: de Directeur zelf wil jou spreken! Voel je wat een verschil het maakt? ‘Van de Directie’ of ‘de Directeur zelf’

Jezus moet dat bedacht hebben, toen Hij Zijn discipelen met deze nadruk iets wilde laten weten. In Johannes 16 lezen we, hoe Jezus Zijn vrienden uitgebreid voorbereidt op de dingen die gaan komen, voorafgaand aan Zijn gevangenneming en Zijn dood aan het kruis. In vers 27 gaat het over de tijd die ‘daarna’ komt, de tijd dat Zijn mensen in Zijn naam met de Vader mogen spreken. Op dat moment verzekert Jezus Zijn leerlingen (en ons!) ervan: want de Vader Zelf heeft jullie lief

Geen twijfel. Niet van-horen-zeggen. Niet op afstand, via iemand anders. Jij bent één-op-één geliefd door de Vader. Hij heeft jou Zelf lief! 

Mooie dag!