Wanneer je in het donker met een zwarte bouvier stoeit, zie je ‘m alleen wanneer hij vriendelijk naar je glimlacht… Dat is geen Chinese volkswijsheid, maar mijn vergelijking met bloggen: ik heb als schrijver weinig idee bij wie deze Everyday’s aankomen - en wat ze daar doen. 

Dat geeft niets, want dat regelt de Heer. Dat bleek gisteren maar weer. Iemand stuurde een persoonlijk berichtje, om te laten weten hoe ‘raak’ de woorden van de Everyday waren geweest. Dat was mooi, want deze lezer zegende mij ook weer met een tekst. 

 

Ze vertelde dat ze al dagen mediteerde op een tekst uit het bijbelboek Esther, dat prachtige verhaal van het Joodse weesmeisje dat van beslissende invloed is voor haar volk. In Esther 2 lezen we, dat zij werd voorbereid voor haar ontmoeting met de koning door de vrouwenbewaarder, een beeld van Jezus. 

Wanneer Esther eenmaal wordt gevraagd bij de koning te verschijnen, besluit zij niets anders mee te nemen, dan dat wat de vrouwenbewaarder haar aanraadt (vers 15). 

Zie je het beeld? Komen wij voor de Koning, dan hoeven we niets anders mee te nemen dan de rechtvaardigheid die we in Jezus ontvangen hebben (2 Cor. 5:21). Het effect? In datzelfde vers 15 lezen we: Esther obtained favor in the sight of all who saw her. Gunst in de ogen van allen die haar zagen! 

Wanneer Jezus’ mantel van gerechtigheid over jouw schouders ligt, is er gunst. Dan ontvang je niet uit verdienste, maar eenvoudigweg omdat God het je geeft. 

Er gebeurde nog iets moois: later op de dag kreeg ik van dezelfde lezer een foto toegestuurd. Deze tekst uitgeschreven, met magneetjes op de deur van de koelkast geplakt. Gaaf! “Net strafregels, maar dan goed,” schreef de afzender… Ik zeg: “Favor rulez!”

Mooie dag!

 

Tip: schrijf een tekst die veel voor je betekent uit en hang die op een goed zichtbare plek om zo te mediteren op Vaders woorden voor jou!