Gisteravond ‘connect’ in onze regio. Het thema was Gods woord - de Bijbel. Leuk voor mij: ik mocht de avond inleiden. 

Eén van mijn eerste teksten was uit Psalm 33: Door het woord van de HEER is de hemel gemaakt, door de adem van zijn mond het leger der sterren (vers 6).

Een tekst om super onder de indruk van te raken. De psalmist beschrijft hier de schepping, een proces dat begon met het woord van de Heer.

Fijn dat Gods eerste scheppingswoorden voor ons zijn opgetekend in Genesis 1, “Haya or” in het Hebreeuws - “er zij licht”. Het licht werd geschapen door (in het Hebreeuws) twee woorden van de Schepper God. 

Tegenwoordig weten we dat het heelal (die grote speeltuin waar licht beweegt) zich nog steeds uitbreidt - met de snelheid van datzelfde licht. Wetenschappers meldden in juni van dit jaar dat de uitbreiding van het heelal, tot hun niet geringe verrassing, zelfs 9 procent sneller gaat dan eerder werd aangenomen. 

Hihi, ‘donkere energie’ noemen ze die kracht. Een leger van licht, geschapen door de adem van Gods mond, het woord dat van Hem uit ging. Een wetenschappelijke onderbouwing dat bij onze God geen afname, maar toename is!

Wanneer ik thuiskom, word ik door onze kinderen nooit aangesproken met ‘pastor voor ministry en mission’. Gelukkig maar, brrr… Onze relatie maakt dat ze mij bij mijn naam kennen, weten wie ik voor hen ben. 

Deze grote Schepper, Almachtige, God van hemel en aarde, is jouw Vader. In Jezus is Hij zo dichtbij gekomen als een perfecte Papa. Terwijl je onder de indruk bent van Zijn schepping, mag je leven in een diepe, intieme relatie met Hem. Geloof ’t maar: Hij heeft Zijn woord gegeven!

HEER, voor eeuwig staat uw woord in de hemel vast (Psalm 119:89)