In onze samenkomsten zingen we regelmatig ‘What a Beautiful Name’ van het nieuwe album van Hillsong Church. Deze week bleef ik maar ‘hangen’ bij de woorden van dit nummer.

In de tekst van het lied zit een interessante overgang. De titel zegt iets over hoe ‘beautiful’ (mooi) de naam van Jezus is, verderop in het refrein zingen we hoe ‘wonderful’ (prachtig, wonderlijk) en hoe ‘powerful’ (krachtig) die is. 

In een video ‘het verhaal achter…’ legt aanbiddingsleider Brooke Ligertwood uit hoe de tekst van dit lied tot stand is gekomen. De aanleiding vormden de woorden van Paulus in Colossenzen 1 vanaf vers 12. In dit hoofdstuk schetst hij hoe oneindig groot het verlossingswerk van Jezus is. Hij brengt Jezus’ werk in verbinding met de schepping - toch ook geen ‘klein dingetje’ zou je zeggen. 

Hoezeer we echter ook onder de indruk kunnen zijn van de schoonheid en de grootsheid van de schepping, Paulus laat hier zien, dat Jezus’ reddingswerk daar ver, ver bovenuit gaat.

Jezus’ naam was daar, toen alles (in Hem, zegt Paulus!) geschapen werd. Jezus naam was het ook, die jou opnieuw schiep en redding, verzoening bracht om dicht bij Vader te kunnen zijn: …nu heeft hij u door de dood van zijn aardse lichaam met zich verzoend om u heilig, zuiver en onberispelijk bij zich te brengen (vers 22).

“Ja,” zegt Brooke, “Jezus’ genade is echt het allermooiste ooit.” Daarover kun je alleen maar verbaasd staan. Daarom: hoe prachtig, hoe wonderlijk is Zijn naam. Met het woord ‘wonderlijk’ refereren ze aan vers 27 (hier uit the Message): Dit is het geheim in een notendop: Christus is in jou, daarom kun je ernaar uitkijken te delen in God’s heerlijkheid!

Zó mooi, zó krachtig, zó wonderlijk is de naam van Jezus. Vandaag. In jouw leven. Unstoppable. 

Beluister ‘What a Beautiful Name’ via deze link (https://youtu.be/nQWFzMvCfLE) of via de bekende muziekprogramma’s. Hoor hier (https://youtu.be/b6snOj0oZDU) het verhaal achter het lied.