Het eerste december ’feest’ is achter de rug. Blij dat de kinderen het leuk vonden.

Vroeger kreeg de duivel trouwens de naam zwarte piet toebedeeld. Dat zou betekenen dat Sinterklaas niet echt meer bestaat, maar zwarte piet wel? Of zou die suggestie de discussie niet helpen? En dan te bedenken dat de naam Piet van het Latijnse Petrus komt. De veelkleurige verwarring compleet. ;-)

Anyway, ik heb zelf iets meer zin in aanstaande woensdagavond. Weet je nog dat ik eens vertelde dat als je hemelse waarheid uitspreekt, dat daarna de rivier vaak nog een poosje blijft doorstromen? En dat je daardoor weer meer ‘te zien krijgt’ dan datgene wat je uitsprak?

De laatste Bijbelstudie heb ik heel kort hier over gesproken:

Handelingen 19:11-12 God deed door de handen van Paulus ongewoon grote wonderen; dat ging zo ver dat zweetdoeken en ander linnengoed dat hij gebruikte naar de zieken werd gebracht; dan verdwenen hun kwalen en verlieten de boze geesten hen.

Wát er allemaal gebeurde was een groot wonder. Maar dát het gebeurde door de handen van Paulus niet. Daar kreeg ik zicht op, de weken nadat ik die tekst gebruikt had om te laten zien hoe groot de impact van Jezus is, ten opzichte van duivel en zijn handlangers.

Hoe vernederend? Zweetdoek versus demonen. Zweetdoek wint. 

Aanstaande woensdag gaan we ‘achter de schermen’ kijken naar wat hier aan de hand was. Daar kan geen illusionist tegenop. En bovendien is het geheim voor iedereen te ontdekken en door de gemeente kunnen vergelijkbare dingen gebeuren.

Get ready (3): Maak je klaar voor een hoopvolle, glorieuze toekomst.

Tot morgen!