Onze gemeente Jong en Vrij heeft veel te danken aan de bediening van pastor Joseph Prince van New Creation Church uit Singapore. Net als veel anderen in de gemeente, luister ik regelmatig naar onderwijs van deze voorganger.

Pastor Prince aarzelt niet om zijn gemeente heel praktische adviezen te geven. Onze Nederlandse oren moeten daar misschien wat aan wennen. Natuurlijk, het is Singapore - maar het is ook gewoon een voorganger die met grote passie voor het Woord en liefde voor zijn ‘schapen’ raad geeft. Mag ik met je delen wat ik vandaag hoorde?

Wanneer koning Salomo in een droom de Heer hoort zeggen “'Vraag wat je wilt, ik zal het je geven,” vraagt hij één ding: wijsheid. God wordt blij van Salomo’s vraag: naast wijsheid ontvangt Salomo enorme rijkdom en een lang leven.

Salomo’s eerste beweging nadat hij deze wijsheid heeft ontvangen: hij vertrekt van de offerplaats Gibeon (waar de Geest van de Heer niet was) naar Jeruzalem, waar de Ark van het verbond was. Wijsheid leerde hem: ik moet dicht bij de Heer Zelf zijn.

Je leest dit verhaal in 1 Koningen 3. Het volgende hoofdstuk vertelt van alle raadgevers die Salomo aanstelde om hem te adviseren.

Jij hebt - met de Geest van Jezus - volop wijsheid ontvangen. Wijsheid om op de plek te zijn, waar de Heer beweegt: in Zijn gemeente. Wijsheid ook, om als dat nodig is, anderen om advies te vragen.

Zo mag je zonder schroom komen wanneer jij worstelt met vragen: in de gemeente zijn leiders en voorgangers beschikbaar. Hun adviezen? Misschien wat onnederlands, maar reuze wijs om die serieus te nemen.

 

Pastor Prince is elke werkdag vanaf 07.30 uur te zien en te horen op RTL5. Via de rtl5-app of http://www.rtlxl.nl/#!/gemist kun je de uitzendingen terugkijken.