Vandaag een korte Everyday. Wijsheid hoeft ook niet met veel woorden. Dat moet de leider van één van de jonge genade-gemeentes in Hongarije ook gedacht hebben, toen hij onlangs in gesprek raakte met een kennis uit het religieuze ‘establishment’. 

Na de gebruikelijk koetjes en kalfjes (in deze tijd van het jaar vervangen door de os en de ezel…) schakelden ze naar wat persoonlijker niveau. “Vertel nou eens,” begon de vriend: “wat vind jij nou eigenlijk van dat onderwijs van die pastor Prince?”

De jonge leider dacht even na en zei: “weet je, we kunnen uren discussiëren over alle elementen van zijn preken van de afgelopen weken. Ik denk zomaar, dat we het dan nog niet eens gaan worden. Mag ik je dit zeggen: ik zie het werken.”

Deze oudste bleef slim weg uit de welles-nietes discussie, die er immers voor zorgt dat we samen staan te beoordelen wat ‘goed’ en ‘niet goed’ is. Hij gaf een Jezus-antwoord: kijk naar de vruchten van de boom! (lees Mattheus 17:17-20) 

Hoe hij aan deze wijsheid kwam? Hij was niet opgeleid in een seminar ‘hoe om te gaan met lastige vragen’ - evenmin heeft hij jarenlang ervaring als leider van een gemeente. “Gewoon,” zei hij desgevraagd, “ik houd ervan naar onderwijs te luisteren en tijd met de Heer door te brengen.” Wijsheid halen bij de bron, zogezegd. 

Verlang jij ernaar toe te nemen in wijsheid? Check de uitzendingen van de afgelopen dagen op http://www.rtl.nl/gemist/new-creation-church-tv#!/gemist/ Benieuwd naar wat dit onderwijs aan vruchten voortbrengt? Check de getuigenissen (in het engels) op: http://www.josephprince.org/daily-grace/praise-reports/