Everyday.jpg

Omdat ik de Everyday van gisteren toch vooral voor mezelf geschreven had, mediteerde ik vrolijk verder op ‘wie Jezus is’. Denk je: “waar gaat dit over?!?”, lees dan gerust het blog van gisteren nog even terug. Korte samenvatting: Jezus - en niets anders. 

Hoe ik dat doe, mediteren op wie Hij is? Dat deel ik graag met je, zonder voorwaarden - wel met een hartelijke aanmoediging. Gebruik één van de elementen die je hieronder leest, om je eigen meditatie vandaag op weg te helpen. 

In het midden van misschien wel een drukke dag, richt je jouw gedachten en je hart dan op jouw Redder. Je wordt gevuld met Zijn eigenschappen, je kleurt naar Zijn kleur. Dat gaat je goed doen: in de rust, in de drukte, in je gezin, op je werk of op school. 

Jezus is… 

- bron van eeuwige redding (Hebreeën 5:9); door geloof heb jij deel aan Jezus’ redding, genezing, compleetheid en vrede. 

- onze gerechtigheid (Jeremia 23:6); door met ons van plaats te ruilen, zijn wij nu Gods rechtvaardigheid in Hem, God is tevreden met het werk van Jezus, daarom heeft Hij jou aanvaard zoals Hij Zijn Zoon aanvaardt. 

- het beeld van God (2 Korintiërs 4:4); wil je weten wie God is, dan kijk je naar Jezus. Zie Zijn liefde zonder voorwaarden, Zijn trouw, Zijn geduld en je ziet de eigenschappen van God. 

- de goede Herder (Johannes 10:11); jij kent Zijn stem en wordt door Hem geleid op plekken waar volop voedsel is, waar je dorst wordt gelest. Hij beschermt en troost. 

- de Alfa en Omega, het begin en het einde (Openbaring 22:13); Jezus was aan het begin (van de wereld, van jouw leven) en Hij is het, die alles nieuw maakt. Hij is trouw tot het einde. 

- de Amen (Openbaring 3:14); Hij is de Amen op Gods goede beloften voor jou.  

- de grondlegger en voltooier van ons geloof (Hebreeën 12:2); Hij is het die jouw geloof bedacht en gevormd heeft, Hij is het die jouw geloof compleet maakt. 

Mooie dag!