Gisteren schreef ik over de vrijwilligers die een samenkomst van de gemeente mogelijk maken. Nu sprong ik gisteren zelf even bij in het Amersfoortse koffie-team. We hadden dan ook wel heel veel mensen ‘op de koffie’ daar!

Niet gek dat ik daar zo van genoot: in de eerste plaats is het altijd een bijzondere ervaring om vóór alle drukte in de zaal te zijn waarvan we weten dat Jezus’ Geest een paar uur later Zijn werk gaat doen. Het scherpt je verwachting aan en kietelt als het ware jouw geest, die daarop met geloof reageert. 

Het is echt een eer om een dienst samen mogelijk te maken voor alle bezoekers. Je wordt als het ware ingezet als één van de vrienden die hun zieke maat door het dak laten zakken voor Jezus’ voeten. Die jongens waren zogezegd ingedeeld in de eerste sjouwploeg, maar laten zich goed vergelijken met de podiumbouwers, zaal- en welkomstteams van nu. Mensen in de buurt van Jezus brengen - op een matrasje of met mooi geluid en licht, het maakt in essentie niet zoveel verschil. 

Je doet jezelf ook zo een lol door mee te draaien in een team. Immers: op die plek heb je de gelegenheid écht te leren wat het betekent om de weg te gaan van de goede daden die God mogelijk heeft gemaakt (Efeze 2:10).  

Je ontvangt naast praktische hulp van je teamleider volop leiding van de Geest in je taak. Hoe leuk is dat: oefenen met wat Hij je influistert voor de babies, de kinderen of de grote mensen die jij bedient. Dat helpt in je wandel door de week en versnelt jouw leerproces: persoonlijke instructie van Zijn Geest! 

Mooie dag!

Benieuwd geworden? Misschien doet jouw locatie niet aan een vacaturebank voor deze functies - maar jouw beschikbaarheid is voldoende! Meld je gerust bij je leiders of bij het secretariaat van jouw locatie.