Het schijnt dat iemand mijn dagelijkse gedachtenspinsels op social media zet. Dus krijg ik allerlei reacties. Niet op inhoud, die er soms heus wel in zit. Nee. De meesten zijn vooral verrast dat er humor in mijn mijmeringen zit. Zeggen ze gewoon midden in m’n gezicht. ;-) 

Ik zit ook lekker in mijn vel. Net na de zomer weer besloten me nooit meer te verbazen over mijn talloze zwakheden. Of die van anderen. Nergens gek van opkijken. Lekker alles van de Heer en Zijn genade verwachten. Maar, drong zich de gedachte aan me op…elke dag een app. Wat nou als er een baaldag komt? Hoe zou het dan met de humor zitten? Of plaatsen we dan de tekst: Wegens omstandigheden vandaag geen gedachten. Mannen geloven dat misschien nog, maar vrouwen…?

Moeilijke omstandigheden leiden vaak tot –tijdelijke- sluiting. Helaas soms ook van ons gevoel. Nu klopt het dat er niet altijd wat te lachen valt. Er is een gepaste tijd van alles. Maar ik voel vandaag dat God ergens op aandringt. Hij wil dat ik me onder alle omstandigheden wel onveranderlijk en mateloos geliefd weet. ‘Oefen je daarin, mijn Zoon’. Ik versta het. Juist nu in de wereld meer en meer puinhopen verschijnen, moeten gelovigen zich op die manier klaarmaken.

Wauw, is dat diep of wat? Komt dat ff goed uit. Lezers, richt je dáár op! In plaats van mijn grappen tegen mij te gebruiken. ;-)

Tot weerziens! (ingedekt tegen tussentijdse wederkomst)

Comment