Gisteren een topzondag gehad. Voor de zoveelste keer blijkt de betrouwbaarheid van de Heer. Hij heeft initiatief locatie Rotterdam in gang gezet. Zo’n zeventig mensen zijn vanaf het begin (exact een jaar geleden) getuige geweest, hoe elke stap in dit proces aan de hand van de Heer genomen is.

Gisteren was de feestelijke opening, waarbij we onszelf terugvonden op een toplocatie in centrum Rotterdam. Ruim 225 volwassenen en zo’n vijftig kinderen kwamen meedoen aan het feest. Daarbij hadden we (nog) geen band, maar wel een DJ. :-)

Niet durven dromen een jaar geleden, maar God is betrouwbaar. Is dan alles zonder slag of stoot gegaan? Is er dan niks misgegaan? Is het af? Tuurlijk niet. De proefzondag, 3 januari, deed de kachel het niet. Iedereen moest z’n jas aanhouden. Dan zou je begrijpen als de helft niet terug komt? Maar God is betrouwbaar.

Daarom wil ik je aanmoedigen om op God te gaan vertrouwen. Om 100% op God te vertrouwen, zodat Hij Zich betrouwbaar kan tonen, moet je soms met iets afrekenen. Denk eens even mee over het woordje wantrouwen. Dat bestaat uit twee delen. Het is eerste is wan. Dat kennen we bijvoorbeeld ook van wanprestatie. Niet goed dus. In tegendeel, verkeerd!

Trouwen komt van vertrouwen. Wat betekent wantrouwen dus? VERKEERD VERTROUWEN. En je kunt nooit wantrouwen in je hart laten bestaan én op God vertrouwen. Ik heb het over elke vorm van wantrouwen. Ook naar mensen. Want wantrouwen (naar wie dan ook) zit nu eenmaal in je hart.

Wie wil verkeerd vertrouwen in het hart, beseffend dat het in de weg zit voor Godsvertrouwen? De oplossing? Weg met wantrouwen, niets van mensen verwachten, maar ze genadig zijn en vertrouw met heel je hart op God! 

Tot morgen!