Tijdens de zomerstop lees je tot 20 augustus een selectie van eerder verschenen, geactualiseerde Everydays.

Gisteren reed ik door de polder. De boeren zijn druk bezig met beregenen van ‘droog land’. Blijft leuk om de regenboog te zien, op zulke zonnige dagen.

Jezus gebruikte de boeren vaak als voorbeeld. Omdat ze snappen hoe het werkt in de schepping, doen ze verstandige of logische dingen. Als het land droog is, dan dreigt immers het gewas te sterven.

Wij hebben ook allemaal wel eens last van droogte in ons leven. Vruchteloos gebied. Daar gaan we allemaal anders mee om. Sommigen negeren het. Anderen gaan er heel de dag bij zitten kijken. Moet je voorstellen dat de boeren dat deden? Dat eindigt vroeg of laat met een tegenvaller.

Wat leren we van de boeren? Beregenen! Omdat wij geen boeren zijn, moeten wij wellicht aan de Heer vragen hoe dat moet en waarmee. Wat is het juiste water?

Maar het begint met onder ogen zien. Wat is er droog? Relatie(s)? Werk? School? Gevoel? En als je het onder ogen ziet, dan niet hopeloos, maar met verwachting van de Heer.

Heer, laat U zien hoe en waarmee ik dit gebied moet beregenen. Of moet ik hulp halen? Of wilt u eerst laten zien waar de droogte vandaan komt, zodat ik het voortaan kan voorkomen? Of…? Ik verwacht dat U spreekt. Het me laat zien. Het in mijn schoot werpt. Ergens de komende dagen, weken of desnoods maanden.

Sommige boeren hebben zelf het materiaal niet en huren iemand in. Hemels huwelijks cursus? Heart Clinic? Heer?

God zegene de boeren onder ons. :-)

Tot morgen!